Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Τα "τσαρδάκια" στο δημοτικό συμβούλιο


Τα "τσαρδάκια" της Ν.Μηχανιώνας, στην οδό Πολυτεχνείου,
όπως ήταν πριν γκρεμιστούν από την Πολεοδομία

Το θέμα με τα «τσαρδάκια» της Μηχανιώνας, κυριάρχησε στη συνεδρίαση, το βράδυ της Πέμπτης, του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, καθώς η διοίκηση του δήμου χαιρέτισε την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης να ακυρώσει το πρόστιμα των 2,7 εκατ. Ευρώ που είχε επιβληθεί στον πρώην δήμο Μηχανιώνας, αμφισβήτησε όμως έντονα τους πανηγυρισμούς του πρώην δημάρχου κ. Γιάννη Μαυρομάτη περί «προίκας» προς το δήμο με την επιστροφή από τη ΔΥΟ Καλαμαριάς των παρακρατηθέντων ποσών.

Ενημερώνοντας το δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μαυρομάτης ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του, το Διοικητικό Εφετείο Θεσσαλονίκης έκανε απολύτως δεκτή την αίτηση ακύρωσης που ο ίδιος είχε υποβάλει και ακύρωσε το πρόστιμο, ενώ η σχετική απόφαση καθαρογράφεται και αναμένεται να δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες. Με την απόφαση αυτή, συνέχισε ο κ. Μαυρομάτης, κατέρρευσαν οι συκοφαντίες των πολιτικών του αντιπάλων που είχαν χρησιμοποιήσει την υπόθεση «τσαρδάκια» για να τον πλήξουν κατά την προεκλογική εκστρατεία.
Παίρνοντας το λόγο τόσο ο δήμαρχος κ. Γιάννης Αλεξανδρής όσο και οι αντιδήμαρχοι κ. Κωστής Κούτουκας και Γιώργος Λαζαρίδης, χαιρέτισαν την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου, τόνισαν ότι τα χρήματα αυτά θα δώσουν ανάσα στα ταμεία του δήμου, παρατήρησαν όμως ότι κακώς υπάρχουν αυτοί οι πανηγυρισμοί, δεδομένου ότι εκτός από το πρόστιμο των 2,7 εκατ. Ευρώ, που είχε επιβληθεί για τις πρόχειρες κατασκευές γύρω από τα «τσαρδάκια»,  υπάρχει και ένα ακόμη πρόστιμο ύψους 1,5 εκατ. Ευρώ για τη διατήρηση αυτών των κατασκευών.
Όπως χαρακτηριστικά είπε ο αντιδήμαρχος τοπικής ανάπτυξης κ. Γ.Λαζαρίδης, είναι μία εξαιρετική απόφαση αυτή για τα «τσαρδάκια», όμως για να ήμαστε ακριβείς, τα πρόστιμα αυτά επιβλήθηκαν όχι για τις πέργκολες, αλλά επειδή έγιναν κλειστές κατασκευές γύρω από αυτές. «Για ποια προίκα μιλάτε κ. Μαυρομάτη, τη στιγμή που τα χρέη που αφήσατε στον πρώην δήμο Μηχανιώνας ξεπερνούν τα 6 εκατ. Ευρώ;», είπε.
Την  περίοδο 1998-2000, άρχισαν να τοποθετούνται στην οδό Πολυτεχνείου της Νέας Μηχανιώνας μια σειρά από ξύλινες πέργκολες για την εξυπηρέτηση των καταστημάτων της περιοχής. Όμως κάποιοι καταστηματάρχες, άρχισαν να κατασκευάζουν γύρω από τις πέργκολες και πρόχειρες κατασκευές (τσαρδάκια), γεγονός που προκάλεσε την επέμβαση της Πολεοδομίας η οποία επέβαλε πρόστιμα ύψους 2 εκατ. Ευρώ, τα οποία με τις προσαυξήσεις έφτασαν στα 2,7 εκατ. Ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.