Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Υπάρχει τρόπος να μην πληρωθεί το χαράτσι;

Έναν έξυπνο τρόπο για να μην πληρωθεί το χαράτσι προς τη ΔΕΗ του ειδικού τέλους ακίνητης περιουσίας, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η "Κίνηση ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" που δημιουργήθηκε στον Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής και είναι σίγουρο ότι πολλοί θα ακολουθήσουν τις υποδείξεις της. Παραμένει βέβαια το ερώτημα πόσο αποτελεσματικό μπορεί να είναι αυτό, αλλά θα το δούμε μάλλον στην πράξη. Η ανακοίνωση της Κίνησης έχει ως εξής:
«Με την συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο στις 5-11-2011 από κατοίκους του χωριού μας για το ειδικό τέλος ακινήτων που επιβάλει ΠΑΡΑΝΟΜΑ η κυβέρνηση μέσω της ΔΕΗ αποφασίστηκαν τα παρακάτω :
Δεν πληρώνουμε το χαράτσι γιατί είναι παράνομο και άδικο
Δημιουργήθηκε 5μελής επιτροπή κατοίκων για τον συντονισμό της αντίδρασης μας από τους :
1. Βυθούλκας Αναστάσιος
2. Καραθανάσης Θεόδωρος του Γ.
3. Ληστής Σωτήρης
4. Τρικαλιώτη Ελευθερία
5. Χαλκιάς Νίκος
6. Πατρέλης Γεώργιος
Τη Δευτέρα 7-11 η επιτροπή επισκέφθηκε τον Δήμαρχο για να θέσει το ζήτημα και να του ζητηθεί η Νομική κάλυψη όπως γίνεται και σε άλλους Δήμους για την περίπτωση που θα επιχειρηθεί η διακοπή του ρεύματος σε κατοίκους.

Ο τρόπος μη πληρωμής
Τέλος σας ενημερώνουμε ότι υπάρχει τρόπος να πληρώσουμε μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στη ΔΕΗ και στο ΔΗΜΟ και όχι το χαράτσι κάνοντας τα παρακάτω:
Πάτε σε ΑΤΜ μιας τράπεζας (συμβαλλόμενη με την ΔΕΗ) π.χ. Αγροτική, με το λογαριασμό της ΔΕΗ και με τον 12ψηφιο κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής, ο οποίος αναφέρεται στο λογαριασμό του ρεύματος (στη σελίδα 2-2) . Εννοείται ότι στην τράπεζα που θα επιλέξετε, διατηρείτε τραπεζικό λογαριασμό «συνδεδεμένο» με την κάρτα σας.
Ακολουθείτε τις οδηγίες του μηχανήματος, δηλαδή : Συνδέεστε με το ΑΤΜ , επιλέγετε :”άλλες συναλλαγές” “πληρωμές ΔΕΚΟ”, “ΔΕΗ”, πληκτρολογείτε μόνο το άθροισμα «όλων των άλλων εκτός από το χαράτσι» του λογαριασμού.
Παίρνετε την απόδειξη σας και έτσι έχετε τακτοποιήσει την οικονομική σας υποχρέωση προς την ΔΕΗ, η οποία , δεν δικαιούται , σε καμία περίπτωση να κόψει το ρεύμα γιατί , το μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ «βλέπει» ότι εξοφλήσατε τη νόμιμη , προς την ΔΕΗ , οφειλή σας.
Για παραπέρα διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με κάποιο μέλος της επιτροπής.
Η Επιτροπή»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.