Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Όχι, δεν είμαι ελέφαντας.....


Ειδικοί του υπουργείου Περιβάλλοντος, του ΙΓΜΕ και των ΕΛΠΕ
με το εκρηξιόμετρο διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος
από το φυσικό αέριο της Επανομής

του Κυριάκου Στεφανίδη*
Μετά από την επίσκεψη κλιμακίου του ΥΠΕΚΑ των ΕΛΠΕ και του ΙΓΜΕ και την επιτόπια αυτοψία των εγκαταστάσεων του φυσικού αερίου στην Επανομή, βγήκε δελτίο τύπου(που αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ), και αναφέρει ότι μετά τους απαιτούμενους ελέγχους, μετρήσεις και δειγματοληψίες, επιβεβαιώνεται ότι δεν υπάρχει διαρροή αερίου και δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας για την ασφάλεια των εν λόγω εγκαταστάσεων, καθώς και των κατοίκων της περιοχής.
Ανάλογο δελτίο τύπου εξέδωσε και ο Δήμος Θερμαϊκού, ο οποίος ήταν αυτός που προκάλεσε την επίσκεψη του κλιμακίου αλλά και την παρέμβαση της δικαιοσύνης.
Δυστυχώς όμως, για ακόμα μια φορά η Διοίκηση του Δήμου αναγκάστηκε να διαψεύσει την παραπληροφόρηση, δηλαδή την μετάδοση και την αναμετάδοση ενός ειδικά σχεδιασμένου μηνύματος, με σκοπό την παραποίηση της αλήθειας και την παραπλάνηση της κοινής γνώμης.
Αλλά τι γίνεται με όλους αυτούς που το «παίζουν δημοσιογράφοι» και τρομοκρατούν τους δημότες με την κατινίστικη – λαϊκίστικη - χυδαία παραπληροφόρηση, στον βωμό της προσπάθειας τους να εξυπηρετήσουν τα παραταξιακά τους συμφέροντα και τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, χωρίς να έχουν συναίσθηση ότι, η δημοσιογραφία είναι ένα λειτούργημα;.
Χωρίς ίχνος ευαισθησίας γράφουν με φανατισμό και προσπαθούν με πάθος να ισοπεδώσουν και να εκμηδενίσουν τον οποιονδήποτε αντίπαλό τους. Προσωπικά πιστεύω ότι η αιτία για αυτήν την αναξιοπρεπή συμπεριφορά και την έλλειψη σεβασμού στο συνάνθρωπο, είναι η έλλειψη παιδείας, οι ανασφάλειες τους και η επικράτηση του ατομικιστικού πνεύματος.
Αλλά δεν φταίει μόνο η «κυρά Κατίνα» που φωνάζει, φταίνε και πολλοί αποδέκτες, που δεν αναζητούν την αλήθεια και χωρίς να προβληματίζονται«χάβουν»οτιδήποτε τους προσφέρεται. Γίνονται δηλαδή, θύματα φανατισμού, χειραγώγησης και αποπροσανατολισμού και μετατρέπονται άθελά τους σε ένα γρανάζι της παραπληροφόρησης. Άραγε αναρωτήθηκε κανένας απ’ αυτούς, χρησιμοποιώντας την κοινή λογική, πως είναι δυνατόν να κινδυνεύει ολόκληρη η περιοχή, από έκρηξη και εξαφάνιση, ακόμα και αν υπήρχε διαρροή φυσικού αερίου;
Άραγε αναρωτήθηκε κανένας απ’ αυτούς, γιατί δεν φιλοξενείται η άποψη της διοίκησης του Δήμου στο άρθρο της εφημερίδας; (Τυχαίο; ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!) Άραγε αναρωτήθηκε κανένας απ’ αυτούς, γιατί ο κος Παραδείσης, ο κος Οικονομίδης και ο κος Καζάκης οι οποίοι μάλιστα ήταν επικεφαλής παρατάξεων στην Επανομή, δεν υιοθέτησαν αυτήν την λογική του «δημοσιογράφου»; Απλά γιατί είναι υπεύθυνοι και σοβαροί.
Δυστυχώς σήμερα οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν ραγδαίες αλλαγές, υπεραυξημένες ανάγκες και απαιτήσεις και δεν έχουν ελεύθερο χρόνο και διάθεση να ασχοληθούν με τα κοινά. Δεν αντιλαμβάνονται όμως ότι, η ενασχόληση τους με τα κοινά είναι υποχρέωσή τους και δεν είναι έργο μόνο των διοικούντων. Δεν αντιλαμβάνονται ότι υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποί τους, που εκτέθηκαν στην κρίση τους, για να εξυπηρετήσουν μόνο το κοινό καλό και όχι το προσωπικό τους. Και αυτούς τους ανθρώπους δεν τους αξίζει να τους τσουβαλιάζουν μαζί με κάποια «λαμόγια της πολιτικής». Πρέπει να αντιληφθούν, ποιοι είναι αυτοί που τους κακοποιούν με την παραπληροφόρηση και επιτέλους να τους απομονώσουν.

*ο Κυριάκος Στεφανίδης είναι πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.