Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Επιδείνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο

Επιδείνωση του καιρού σε όλη τη χώρα τις επόμενες ημέρες, με απότομη πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρούς ανέμους, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). Από το Σάββατο και τουλάχιστον έως και τη Δευτέρα η εικόνα θα είναι χειμωνιάτικη, κυρίως στην ανατολική Ελλάδα.

Σήμερα αναμένονται τοπικές βροχές σε Μακεδονία, Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Πελοπόννησο και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 7 και βαθμιαία τοπικά 8 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα υποχωρήσει. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο 7 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ.
Την Κυριακή και τη Δευτέρα, στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας της στερεάς, της Ευβοίας και της Πελοποννήσου κυρίως κατά τη διάρκεια της ημέρας και σποραδικές καταιγίδες στην νοτιοανατολική νησιωτική χώρα. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα στη Μακεδονία θα είναι αυξημένες.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 στο Αιγαίο 9 και πιθανώς τη Δευτέρα έως 10 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση τη νύχτα της Δευτέρας. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα.
Το Σάββατο, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την ανατολική στερεά, την Εύβοια και τη βόρεια Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.