Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Άνθιμος: "Να μην ξεχνάμε τα εθνικά θέματα"

Να μην υπάρξει εφησυχασμός του πολιτικού κόσμου της χώρας στα εθνικά μας θέματα, καθώς οι κίνδυνοι παραμένουν, μια και κάποιοι  κύκλοι θεωρούν ότι λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η Ελλάδα μπορούν να προβάλλουν περισσότερο τις ανιστόρητες αξιώσεις τους κατά της χώρας, ζήτησε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, στο Κυριακάτικο κήρυγμά του που έγινε στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου.
Αφορμή για την επισήμανση αυτή, την πήρε ο Μητροπολίτης από την προκλητική ενέργεια του ελληνικής καταγωγής βουλευτή του κόμματος των «Ελευθέρων Δημοκρατών» της Γερμανίας, Γιώργου Χατζημαρκάκη, ο οποίος μεταβαίνοντας στα Σκόπια τάχθηκε υπέρ του αιτήματος της ΠΓΔΜ να ονομάζεται «Δημοκρατία της Μακεδονίας» αλλά και υπέρ των σκοπιανών αξιώσεων για αναγνώριση της ανύπαρκτης «Μακεδονικής» γλώσσας στην Ελλάδα. Ενώ δήλωσε προκλητικά ότι θα κάνει και παρέμβαση στην Κομισιόν υπέρ των απόψεων των Σκοπίων και κατά της Ελλάδος!
Ο κ. Άνθιμος υπογράμμισε ότι το πρόβλημα με τις αξιώσεις των εξτρεμιστών των Σκοπίων «είναι ένας διαρκής κίνδυνος τον οποίο δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ», λέγοντας παράλληλα ότι πρέπει «να φράξουμε το δρόμο στις διεκδικήσεις όσων εποφθαλμιούν και αυτή ακόμη τη Θεσσαλονίκη και θέλουν να φτάσουν την Ελλάδα κάτω από τον Όλυμπο». Εξέφρασε δε την αισιοδοξία ότι ο νέος υπουργός Εξωτερικών κ. Σταύρος Δήμας  θα χειριστεί το ζήτημα αυτό όσο καλύτερα γίνεται.
Αναφερόμενος στις δυσκολίες που δημιούργησε η οικονομική κρίση σε πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης προέβλεψε ότι δεν έχουμε δει ακόμη το ακριβές μέγεθος της κρίσης, καθώς είναι ακόμη πιθανή μία ενδεχόμενη πτώχευση της χώρας. Για να δηλώσει ότι έχει εμπιστοσύνη στο νέο πρωθυπουργό κ. Παπαδήμο «που είναι ίσως ο πιο κατάλληλος αυτή τη στιγμή». Για να προσθέσει: «Αν δεν μπορέσουμε να εξισορροπήσουμε την κατάσταση, ίσως τότε να γίνουμε θεατές φρικιαστικών εξελίξεων, για τις οποίες ο Θεός να βάλει το χέρι του».
Τέλος, αναφορικά με τη βοήθεια της εκκλησίας προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας, ο κ. Άνθιμος είπε ότι είναι χιλιάδες οι μερίδες φαγητού που δίδονται καθημερινά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις, στα συσσίτια που λειτουργούν με ευθύνη της Εκκλησίας της Ελλάδος, ενώ μόνο στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 14 τέτοια συσσίτια τα οποία συντηρούνται από τις εισφορές των χριστιανών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.