Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Σε απεργιακό κλοιό η χώρα την Πέμπτη

Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί την Πέμπτη η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ αντιδρώντας στα μέτρα που περιλαμβάνει ο προϋπολογισμός του 2012. Η απεργιακή συγκέντρωση ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχει προγραμματιστεί να γίνει στις 11 π.μ. στο Πεδίον του Αρεως, ενώ του ΠΑΜΕ την ίδια ώρα στην Ομόνοια.. Στη Θεσσαλονίκη θα γίνουν επίσης δύο απεργιακές συγκεντρώσεις, η πρώτη έξω από το Εργατικό Κέντρο, στην οδό Ολύμπου και η δεύτερη μπροστά στο άγαλμα Βενιζέλου.

Στην απεργία συμμετέχουν υπάλληλοι του Δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και σε ασφαλιστικά ταμεία.

Στάσεις εργασίας στον ΟΑΣΘ
Σε στάσεις εργασίας θα προχωρήσουν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης ΟΑΣΘ . Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 08:30 και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.
Τη συμμετοχή της στην απεργία ανακοίνωσε χθες η ΠΟΕ-ΟΤΑ, καλώντας όλους τους εργαζομένους στην τοπική αυτοδιοίκηση να συμμετάσχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση. Η προσυγκέντρωση θα γίνει στις 10.30 στην πλατεία Καραϊσκάκη.
Στην απεργία θα συμμετάσχει, όπως έχει ανακοινώσει, και η ΟΜΕ-ΟΤΕ.
Κλειστά θα παραμείνουν τα δικαστήρια την ίδια μέρα, λόγω της συμμετοχής της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) στην απεργία.
Παράλληλα, δεμένα θα μείνουν τα πλοία μετά την απόφαση της διοίκησης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας ΠΝΟ να συμμετάσχει και αυτή στην απεργία.

Οι εργαζόμενοι στο Μετρό Θεσσαλονίκης
Κάλεσμα στους εργαζόμενους για συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Ε.Κ.Θ., την Πέμπτη στις 1 Δεκεμβρίου στις 10:30π.μ., μπροστά στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, απευθύνει η Οργανωτική Επιτροπή του Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης.
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται μεταξύ άλλων:
«Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
 Η αδιέξοδη πολιτική που έχει οδηγήσει τη χώρα στην ύφεση, το λαό σε οικονομική εξαθλίωση και σε πρωτόγνωρη υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του, συνεχίζεται.
 Η πολιτική αυτή που βάζει σε δοκιμασία  τις αντοχές μας και την πίστη και την ελπίδα μας στο αύριο, δεν είναι  απάντηση στα προβλήματα του λαού και της χώρας.
 Με συνέπεια  στις αρχές και τις αξίες του,  το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης, βρέθηκε από την αρχή στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών, του δικαιώματος όλων στη ζωή και την αξιοπρέπεια.
 Από την πρώτη στιγμή, ταχτήκαμε υπέρ των δράσεων που συσπειρώνουν όλους τους εργαζόμενους και παραμείναμε αταλάντευτα στη θέση, ότι οι πανελλαδικές, πανεργατικές κινητοποιήσεις, είναι οι μόνες που μπορούν να οδηγήσουν στην ανάπτυξη του μαζικού κινήματος και στην ανατροπή αυτής της πολιτικής.
 Η θέση μας αυτή δικαιώθηκε από τη μεγάλη συμμετοχή στις Γενικές απεργίες και τα συλλαλητήρια, αλλά και από τις αποφάσεις του ίδιου του Σωματείου.
 Σήμερα που η επίθεση στα κοινωνικά μας δικαιώματα διευρύνεται, το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης, βρίσκεται για μία ακόμη φορά στην πρώτη γραμμή του Αγώνα.

Όλοι στην 24ωρη  Γενική απεργία την Πέμπτη, 1η Δεκεμβρίου 2011
και στο συλλαλητήριο στις 10:30πμ στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Σωματείου Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.