Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Πικετοφορία διαμαρτυρίας την Κυριακή στην Περαία για τα χαράτσια


Πικετοφορία διαμαρτυρίας για τα χαράτσια που επιβλήθηκαν στους πολίτες, διοργανώνει αυτή την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, στις 11 το πρωί στην παραλία της Περαίας, στο «Θέρος», η «Λαϊκή Επιτροπή δήμου Θερμαϊκού». Καλώντας παράλληλα το λαό να μην πληρώσει τα χαράτσια, να μην υποκύψει στα ψευτοδιλήμματα και στις αυταπάτες.

Η ανακοίνωση της «Λαϊκής Επιτροπής Θερμαϊκού» έχει ως εξής:
«Συνδημότισσες, συνδημότες
Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο. Τούτες τις μέρες, ενόσω τα κόμματα – θιασώτες του ευρωμονόδρομου ξιφουλκούν για το μοίρασμα των θέσεων στην προσωρινή κυβέρνηση «εθνικής σωτηρίας», ο λαός στενάζει κάτω από το ζυγό των μέτρων που επέβαλαν όλοι αυτοί με τη συναίνεσή τους.
Η πραγματικότητα έχει πλήρως αποκρυσταλλωθεί: κυβέρνηση, Ν.Δ., ΛΑΟΣ και Ν. Μπακογιάννη, πέταξαν τις όποιες μάσκες της δήθεν διαφοροποίησης και φανέρωσαν τις πραγματικές τους προθέσεις. Να συνεχίσουν την πολιτική λιτότητας που επιβάλλει το μνημόνιο και η πρόσφατη σύμβαση της 27ης Οκτωβρίου, με ακόμα πιο σκληρά και επώδυνα μέτρα για το λαό μας. Χρεοκοπούν το λαό!
Απαιτείται απ’ όλους μας ξεκάθαρη στάση. Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια! Όχι στα ψευτοδιλήμματα και στις αυταπάτες! Η 6η δόση με την οποία τρομοκρατούν και εκβιάζουν το λαό, δε θα έρθει σε μας. Όλο το πακέτο και τα μέτρα που απορρέουν από αυτό, προορίζονται για τη βελτίωση της θέσης των τραπεζών, για να ισχυροποιηθούν στο διεθνή ανταγωνισμό των αγορών οι ντόπιοι μεγαλοσχήμονες και οι επιχειρήσεις τους. Φράγκο τσακιστό δε θα δούμε!
Δεν έχουν σκοπό να αλλάξουν πολιτική, γιατί απλά όταν μιλάνε για «εθνικό συμφέρον», μιλάνε για τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.
Συνδημότισσα και συνδημότη. Νέα και νέε
Σε καλούμε να συσπειρωθούμε όλοι μαζί σε ένα κοινό μέτωπο αντίστασης και αντεπίθεσης. Είναι η ιστορική στιγμή που επιτάσσει βροντερή και ολόστομη απάντηση στο δίλημμα: Θα γίνουμε ραγιάδες εμείς και τα παιδιά μας ή θα παλέψουμε για μια άλλη πολιτική, μια άλλη κοινωνία;
Υπάρχει λύση για το λαό, ρεαλιστική και άμεση. Είναι ο δρόμος των μαζικών και προσανατολισμένων κινητοποιήσεων με στόχο τη λαϊκή εξουσία και οικονομία, με μονομερή διαγραφή του χρέους. Είναι η άλλη κοινωνία, όπου οι εργαζόμενοι θα καρπώνονται τον πλούτο από την εργασία τους και δε θα τον υφαρπάζουν οι πλουτοκράτες. Μια κοινωνία με επιστημονικά μελετημένο κεντρικό σχεδιασμό της οικονομίας και της διανομής των παραγόμενων αγαθών. Χωρίς την ασυδοσία των τραπεζών και το βάρος των δανείων που μας έχουν φορτώσει. Με το χρήμα να αποτελεί ανταλλακτικό μέσο και μόνο και όχι το αντικείμενο του τζόγου των χρηματιστηρίων και των αγορών. Με αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας και του επιστημονικού – εργατικού δυναμικού της και με ισότιμες διακρατικές συμφωνίες, μπορούμε να πετύχουμε την πραγματική ανάπτυξη προς όφελος του λαού. Η ανάπτυξη που θέλει το σημερινό σύστημα είναι η ευημερία των αριθμών με φθηνό και χωρίς δικαιώματα εργατικό δυναμικό.
Μπορούμε να νικήσουμε! Μπορούμε να ανατρέψουμε αυτό το σάπιο σύστημα! Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, στη λαμπρή ιστορία του λαού μας, στα παιδιά μας».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.