Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Δικαστική απόφαση απαγορεύει στη ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα καταναλωτή


Tο Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας με απόφασή του, απαγορεύει στη ΔΕΗ να προχωρήσει σε διακοπή ηλεκτροδότησης καταναλωτή για μη πληρωμή του τέλους ακινήτων. Οι ιδιοκτήτες κατοικίας για την οποία εκδόθηκε η απόφαση, δεν πλήρωσαν το λογαριασμό ρεύματος, επειδή, όπως υποστηρίζουν, το ειδικό τέλος ακινήτων είχε προσδιορισθεί με λάθος τρόπο, τόσο σε σχέση με την τιμή ζώνης όσο και σε σχέση με τα τετραγωνικά μέτρα.

Οι ιδιοκτήτες επικαλέστηκαν οικονομική δυσχέρεια και δήλωσαν ότι αδυνατούν να καταβάλουν το «υπέρογκο» ποσό για το ειδικό τέλος. 
Για απόφαση «πιλότο», με βάση την οποία, ουσιαστικά, το κράτος θα οδηγηθεί σε ρύθμιση έκανε λόγο ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας Κωνσταντίνος Μαργιέλης, σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Όπως είπε, το συγκεκριμένο λάθος στο ειδικό τέλος ακινήτων, που προσδιορίστηκε στην οικογένεια -για την οποία εκδόθηκε απόφαση- συμβαίνει ουσιαστικά στο 20% των λογαριασμών ρεύματος στη Μεσσηνία.
Ανέφερε ακόμη ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας τις επόμενες ημέρες θα προσφύγει και θα επιδιώξει προσωρινές διαταγές και για άλλες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της περιοχής, που δεν μπορούν να πληρώσουν το Τέλος Ακινήτων. Όπως διευκρίνισε, θα καταθέσει ομαδικές προσφυγές που θα αφορούν ανέργους, πολυτέκνους και ασθενείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.