Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Αρχίζει τη Δευτέρα η συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης

Χαρακτηρίζεται ως.. "κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με μπλε και μαύρους κόκκους"
Οι 100 δύσκολες ημέρες της κυβέρνησης Παπαδήμου
Με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων από τον νέο πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, θα αρχίσει τη Δευτέρα η τριήμερη διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων θα συνεχιστεί την Τρίτη και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη το μεσημέρι με την ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης από την Βουλή προς τη νέα κυβέρνηση.

 Στη συζήτηση μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί και όσοι υπουργοί, υφυπουργοί και βουλευτές το επιθυμούν.
Με σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Παπαδήμου ως… «κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ με μπλε και μαύρους κόκκους». Καθώς όπως γράφει χαρακτηριστικά:
Η τρικομματική κυβέρνηση του Λ. Παπαδήμου, που θα εφαρμόσει το νέο Μνημόνιο, είναι ουσιαστικά η προηγούμενη κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου με την προσθήκη στελεχών της Ν.Δ. -μεταξύ αυτών και των δύο αντιπροέδρων της, Δημ. Αβραμόπουλου, Στ. Δήμα- και βουλευτών του ΛΑΟΣ, ορισμένοι εκ των οποίων είναι γνωστοί για το ακροδεξιό παρελθόν τους. Το πλαδαρό κυβερνητικό σχήμα έχει 49 μέλη, αποτέλεσμα παζαριού μεταξύ Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαρά, Γ. Καρατζαφέρη, Λ. Παπαδήμου. Ο νέος πρωθυπουργός επέλεξε μόνο δύο υπουργούς, τους Γιαννίτση-Σταυρόπουλο, όλοι οι άλλοι είναι επιλογές των συνεταίρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.