Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

"Κανένας απολύτως κίνδυνος στις γεωτρήσεις φυσικού αερίου Επανομής", λένε οι ειδικοί


Το κλιμάκιο του ΥΠΕΚΑ με το δήμαρχο Θερμαϊκού, τον πρόεδρο της 
δημοτικής κοινότητας Επανομής και τη διοικήτρια του Α.Τ.Επανομής.

Αρνητικές, ήταν οι ενδείξεις στις μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν με ειδικό όργανο  στην διερεύνηση ύπαρξης επικίνδυνων για έκρηξη αερίων από ειδικούς επιστήμονες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στις δύο γεωτρήσεις της περιοχής Επανομής του Δήμου Θερμαϊκού.

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού με τα δύο στελέχη του ΥΠΕΚΑ
Μετά από εξαιρετικά επείγουσα επιστολή του δημάρχου Θερμαϊκού, Γιάννη Αλεξανδρή, προς τον υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κλιμάκιο με επικεφαλής τον Αναπληρωτή Προϊστάμενο Διεύθυνσης Πετρελαϊκής Πολιτικής, Αθανάσιο Ζαχαρόπουλο, αποτελούμενο από έμπειρα στελέχη του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) Θεσσαλονίκης και των Ελληνικών Πετρελαίων Α.Ε. (ΕΛΠΕ) επισκέφθηκε και επιθεώρησε τις δύο (2) γεωτρήσεις της περιοχής Επανομής, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ απολύτως διαρροή και δεν συντρέχει κανένας απολύτως κίνδυνος για την ασφάλεια και υγεία των κατοίκων της περιοχής.
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι υπήρξε απόπειρα παραβίασης του τσιμεντένιου καλύμματος της μιας εκ των δύο γεωτρήσεων, η φθορά του οποίου θα αποκατασταθεί άμεσα από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας.
Επιπροσθέτως, η Διοίκηση του Δήμου βρίσκεται σε άμεση επαφή και συνεργασία με το Α.Τ. Επανομής και την Διοικήτρια Αστυνόμο Β΄, Βασιλική Κουσαρίδου, για την στενή επιτήρηση των δύο γεωτρήσεων για τυχόν μελλοντικές φθορές ή απόπειρες δολιοφθοράς.
Ως εκ τούτου, αποδεικνύονται και επισήμως αναληθή τα στοιχεία, που παρουσιάστηκαν σε τηλεοπτική εκπομπή καναλιού πανελλήνιας εμβέλειας την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011, καθώς και όλα τα δημοσιεύματα που ακολούθησαν, τα οποία προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση και ανησυχία στους κατοίκους του Δήμου μας.
Μετρήσεις με το εκρηξιόμετρο

Αλεξανδρής: «Απαιτείται υπευθυνότητα»
Μετά την επίσκεψη, ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Αλεξανδρής δήλωσε:
«Μετά την επίσκεψη στο ΙΓΜΕ και την επικοινωνία μου με τα ΕΛΠΕ και το ΥΠΕΚΑ, υπήρξε άμεση κινητοποίηση για να διερευνήσουμε το θέμα που προέκυψε. Ο Υφυπουργός, Ιωάννης Μανιάτης, τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά, απέστειλε κλιμάκιο για να εξετάσει το ζήτημα και να εφησυχάσει τους πολίτες μας μετά το σάλο και την ανησυχία που δημιούργησε τηλεοπτική εκπομπή αναφερόμενη σε πιθανό (;), μεγάλο κίνδυνο έκρηξης που υπάρχει στην περιοχή κατόπιν διάβρωσης των βαλβίδων σφράγισης.
Ως υπεύθυνη διοίκηση θα θέλαμε να διασφαλίσουμε τους δημότες, άλλωστε αυτή είναι και η υποχρέωσή μας, και να κάνουμε τις πρέπουσες ενέργειες σε περίπτωση που, τυχόν, υπήρχε κάτι αρνητικό για την Επανομή και όχι μόνο. Νομίζω ότι όλες οι κινήσεις μας αποδεικνύουν την υπευθυνότητα και την αμεσότητα των αντανακλαστικών μιας υγιούς διοίκησης».

1 σχόλιο:

  1. μαλον κανετε και παλι λαθος πιστεψατε τους απατεονες τους ελλινες και οχι τον αρμοδιο του κοσμου τον τεχνικο που τον εμπιστεβοντε η διεθνης ετεριες και που ιεναι οαρμοδιοτερος για να γνοριζει της αντοχες που εχουν η τοποθετιμενες βαλβιδες κανεις ελλινας καθιγιτης που πυρε την εδρα με ρουσφετη λογω σινκενιας δεν μπορει να γνοριζη της αντοχες του σινκεκριμενου ηλικου παρα μονο αφτος που το τοποθετισε που γνοριζη τη ειναι αφτο που εβαλε και οταν η κατασκεβαστρια ετερια δεινη 7 χρονια αντοχη και μετα το απο αυτο το χρονικο διαστιμα δεν φερνη καμια εφθινει εγω θα πιστεψο τον ελληνα που για 2 αυγα πουλα και την....... κανεται μεγαλο λαθος και ευχομε η γνοριμιαμας να μην γινη μπροστα στον αγιω πετρο πατριοτη σερρεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.