Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

Η "κόντρα" στο δημοτικό συμβούλιο για τις ανεξαρτητοποιήσεις

Από την εποχή που Στεφανίδης (δεξιά) και Κούτουκας (αριστερά), έσερναν
μαζί με τον δήμαρχο Αλεξανδρή το χορό προς τη διοίκηση του δήμου

Οι πρόσφατες ανεξαρτητοποιήσεις των δύο τοπικών συμβούλων της Ν.Μηχανιώνας, Φ.Τζάκη και Ι.Νακόπουλου, αποτέλεσαν την αφορμή για να εκδηλωθεί αντιπαράθεση του νυν με τον τέως πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, καθώς ο τελευταίος, παρά την αποχώρησή του από την παράταξη της πλειοψηφίας, επιμένει να διεκδικεί ρόλο στη διοίκηση.

Η συζήτηση, άρχισε όταν ο ανεξάρτητος πλέον σύμβουλος κ. Κ.Στεφανίδης σε μία του παρέμβαση, επέκρινε τη διοίκηση του δήμου που δεν ενημέρωσε το δημοτικό συμβούλιο για τις ανεξαρτητοποιήσεις από την παράταξη της πλειοψηφίας των δύο τοπικών συμβούλων. Για να ακολουθήσει ο εξής διάλογος:
-Κούτουκας: Την παράταξη, θα μας αφήσετε να τη σκεφθούμε εμείς κ. Στεφανίδη. Ότι αφορά τη διοίκηση, θα μας το επιτρέψετε αυτό….
-Στεφανίδης: Κάνετε ένα λάθος. Διοίκηση δεν είστε μόνο εσείς. Η διοίκηση είναι όλο το δημοτικό συμβούλιο. Ένας τοπικός σύμβουλος, όσο και αν θεωρείτε ότι δεν είναι σημαντικός, είναι σημαντικότατος για τη διοίκηση. Το γεγονός ότι δεν αναφέρατε εδώ μέσα ότι παραιτήθηκαν δύο τοπικοί σύμβουλοι, έχει σημασία.  Το ερώτημα που θέτω εγώ είναι τι σκέφτεται να κάνει η διοίκηση, η πλειοψηφία, γιαυτό το θέμα. Μέχρι που θα φτάσει η αποσύνθεση της διοίκησης, αν σκοπεύετε να κάνετε κάτι. Εμείς θέλουμε να διοικηθεί επιτέλους αυτός ο τόπος. Δεν εννοώ τίποτα για κανέναν, ούτες δημοτικό σύμβουλο, ούτε αντιδήμαρχο, ξέρω ότι προσπαθούν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, αλλά ο συντονισμός της διοίκησης βλέπω ότι πάσχει…..
-Κούτουκας: Οι ανεξαρτητοποιήσεις τοπικών συμβούλων αφορούν τα τοπικά συμβούλια και όχι το δημοτικό συμβούλιο. Και στο παρελθόν ανεξαρτητοποιήθηκαν κάποιοι και το θέμα συζητήθηκε στο τοπικό συμβούλιο, όχι στο δημοτικό συμβούλιο. Φαντάζομαι ότι στο επόμενο τοπικό συμβούλιο θα συζητηθεί και μπορείτε να είστε εκεί, να παρακολουθήσετε τη συζήτηση, γιατί συμβαίνει αυτό, ποιο πρόβλημα λύνει ή ποιο πρόβλημα δημιουργεί. Εγώ θέλω να πω ότι όσοι μένουν στη διοίκηση παλεύουν για το καλό του δήμου, δεν παλεύουν για κανέναν άλλο σκοπό και δίνουν μια πραγματική μάχη. Το λέω  για όσους το καταλαβαίνουν αυτό. Όποιος θέλει να ανεξαρτητοποιηθεί για διάφορους λόγους, μπορεί να το κάνει, είναι δικαίωμά του. Εγώ δεν συμφωνώ σ΄αυτό. Λέω τη γνώμη μου. Όποιος διαφωνεί παραιτείται και μπορεί να το κάνω κι εγώ όποια στιγμή το κρίνω σωστό. Δεν θα ανεξαρτητοποιηθώ ποτέ, δεν θα το κάνω ποτέ, γιατί δεν θεωρώ ότι αυτό οφελεί τον τόπο. Και θα έλεγα ότι δεν πρέπει κ. Στεφανίδη να ασχολείστε με τη διοίκηση του δήμου, με την πλειοψηφούσα παράταξη, γιατί ανεξαρτητοποιηθήκατε. Μπορούσατε να είστε μέσα και από μέσα να παρέμβετε».
Σημειώνουμε ότι ανεξαρτητοποιήσεις τοπικών συμβούλων είχαν γίνει και στο παρελθόν, χωρίς όμως να υπάρξει καμία αναφορά στο δημοτικό συμβούλιο. Με πιο χαρακτηριστική την ανεξαρτητοποίηση του τοπικού συμβούλου της Περαίας κ.Κώστα Καλαμίδα και μάλιστα την εποχή που πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ήταν ο κ. Κ.Στεφανίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.