Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Αναβλήθηκε για τον Μάϊο η συζήτηση επί των πλειστηριασμών ακινήτων οφειλετών προς το δήμο Θερμαϊκού


Αναβλήθηκε για το Μάϊο, μετά από πρόταση του αρμόδιου αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Χρήστου Βογιατζή, και ύστερα από πολύωρη συζήτηση, η λήψη απόφασης για τον πλειστηριασμό έντεκα κατασχεμένων ακινήτων, οφειλετών του Δήμου Θερμαϊκού, για ποσά πάνω από 10.000 ευρώ.

Προηγουμένως, είχε αναπτυχθεί έντονος προβληματισμός για την αναγκαιότητα του μέτρου, σε αυτή την οικονομική συγκυρία. Με τον κ.Χ.Βογιατζή να δηλώνει ότι από τη μια δεν είναι στις προθέσεις της διοίκησης να εξοντώσει τους επαγγελματίες, αλλά από την άλλη ότι δεν πρέπει να επιτραπεί η δημιουργία ομάδας νεοοφειλετών. Πολύ περισσότερο που οι δήμοι είναι υπό τον διαρκή έλεγχο του Παρατηρητηρίου Τοπικής Αυτοδιοίκησης του υπουργείου Εσωτερικών.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Μαυρομάτης επισήμανε ότι ο δήμος δεν πρέπει να απεμπολεί τα δικαιώματά του, όμως μέσα σε λογικά πλαίσια. Και θύμισε την αναστολή πλειστηριασμών ακινήτων που ισχύει μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2013.
Ο κ.Νίκος Παράσχου πρότεινε να ερωτηθεί νομικός σύμβουλος σχετικά με το θέμα, ενώ ο κ. Γρηγόρης Παραδείσης επισήμανε ότι περισσεύει η υποκρισία, καθώς στη λίστα των οφειλετών υπάρχουν και κάποιοι που στο μεταξύ έχουν πεθάνει.
Ο κ. Θανάσης Μπαλασάς ζήτησε να ερευνηθεί πότε παραγράφεται η κάθε περίπτωση αλλά και αν αυτά τα ακίνητα προς πλειστηριασμό είναι απαλλαγμένα βαρών.
Απαντώντας στην προτροπή κάποιων δημοτικών συμβούλων να ερευνηθούν οι ευθύνες πρώην δημάρχων που δεν φρόντισαν για την είσπραξη μέχρι τώρα των οφειλών, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Κωστής Κούτουκας παρατήρησε ότι κι αυτοί, με την ίδια λογική λειτουργούσαν και την ίδια αγωνία είχαν. Για να προσθέσει ότι σε περίπτωση που ψηφίσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι να μην γίνουν πλειστηριασμοί, τότε διατρέχουν τον κίνδυνο να πάνε όλοι κατηγορούμενοι.
Πριν κάνει την πρόταση για την αναβολή του θέματος μέχρι τον Μάϊο, οπότε ίσως υπάρξει μέχρι τότε ρύθμιση των οφειλών προς τους ΟΤΑ, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Χρήστος Βογιατζής δήλωσε ότι η διοίκηση του δήμου δεν κρύβει τα προβλήματα κάτω από το χαλί για να προσθέσει: «Είναι πραγματικότητα ότι οι περισσότεροι από αυτούς που τα ακίνητά τους βγαίνουν σε πλειστηριασμό, δεν έχουν στον ήλιο μοίρα. Όμως εμείς είμαστε υποχρεωμένοι ως δημοτικοί σύμβουλοι  να κάνουμε το καθήκον μας, να προστατεύουμε τα συμφέροντα του δήμου. Όμως από την άλλη δεν μπορούμε να μην αφήσουμε μία χαραμάδα συμπόνοιας και υπομονής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.