Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Σε καλύτερη καθαριότητα αποβλέπει ο δήμος Θερμαϊκού

Κ.Μπάρμπας: "Η απαγόρευση προσλήψεων μας ώθησε προς εκεί"
Καλύτερη καθαριότητα, περιμένει ο δήμος Θερμαϊκού, ότι θα υπάρξει για όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες της περιοχής, με την ανάθεση, μετά από τη διενέργεια δημόσιου διαγωνισμού, του μεγαλύτερου μέρους της αποκομιδής των απορριμμάτων και του καθαρισμού των δρόμων και των παραλιών σε ιδιώτη εργολάβο.
Η σχετική μελέτη, θα παρουσιαστεί από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Κώστα Μπάρμπα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού την προσεχή Τρίτη 19 Μαρτίου και εφόσον εγκριθεί, θα προχωρήσει η διαδικασία του διαγωνισμού, το ύψος του οποίου έχει προϋπολογισθεί στα 1.260.000 ευρώ, δεδομένου ότι η διάρκεια της σύμβασης που θα υπογραφεί, θα είναι ενός έτους.
«Αναγκαζόμαστε να προχωρήσουμε στη διαδικασία αυτή, καθώς η απαγόρευση προσλήψεων που έχει επιβάλει το υπουργείο Εσωτερικών, μας δένει τα χέρια», δηλώνει στο «Φάρο του Θερμαϊκού» ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης, Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του δήμου Θερμαϊκού κ. Κ.Μπάρμπας.  Προσθέτοντας ότι θα ήταν εφιάλτης το να προσπαθεί ο δήμος για την επίλυση του προβλήματος της καθαριότητας, ιδιαίτερα με την αρχόμενη τουριστική περίοδο, χωρίς να διαθέτει το απαιτούμενο προσωπικό, αλλά και με τους περιορισμούς που υπάρχουν για την αγορά από τους δήμους καυσίμων για την κίνηση των οχημάτων τους, την επισκευή των παμπάλαιων δημοτικών απορριμματοφόρων κ.α.
Η σχετική μελέτη που συντάχθηκε από το δήμο Θερμαϊκού προβλέπει ότι ο εργολάβος που θα αναλάβει το έργο, θα έχει την ευθύνη για τις υπηρεσίες διαχείρισης απορριμμάτων στο δήμο Θερμαϊκού, την αποκομιδή και τη μεταφορά τους στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) της Ν.Μηχανιώνας.  Η εκτέλεση των εργασιών περιλαμβάνει τους οικισμούς του δήμου Θερμαϊκού, τις ξενοδοχειακές και λοιπές τουριστικές επιχειρήσεις και το πλύσιμο των κάδων.
Ακόμη ο εργολάβος υποχρεώνεται να διαθέσει ένα σάρωθρο με χειριστή που θα εξυπηρετυεί τις παραλιακές ζώνες των δημοτικών ενοτήτων του δήμου Θερμαϊκού 2 μέρες την εβδομάδα έως 31 Απριλίου και 4 μέρες την εβδομάδα από 1ης Μαϊου έως 31 Αυγούστου.
Η αποκομιδή των απορριμμάτων θα γίνεται στους οικισμούς των δημοτικών ενοτήτων πέντε φορές την εβδομάδα όλο το χρόνο και έξι φορές κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.. Ο εργολάβος θα διαθέσει πρεσσοπλυντήρια τα οποία μετά την αποκομιδή θα πλένουν τους κάδους δύο φορές το μήνα από 1ης Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου και μία φορά το μήνα το υπόλοιπο διάστημα.
Για τις εργασίες αυτές ο ανάδοχος υποχρεούται να διαθέτει κατ΄ελάχιστο προσωπικό 20 ατόμων (7 οδηγούς, 1 χειριστή και 12 εργάτες), καθώς επίσης ικανό αριθμό  απορριμματοφόρων, ένα σάρωθρο για τον οδοκαθαρισμό της παραλίας κ.α.
Τέλος στη σύμβαση που θα υπογραφεί, προβλέπεται ότι ο δήμος Θερμαϊκού μπορεί να δίνει εντολή για την απομάκρυνση οποιουδήποτε ατόμου κριθεί ακατάλληλο, ενώ ο ανάδοχος θα πρέπει να μεριμνά για την απασχόληση, κατά το δυνατόν, προσωπικού που είναι δημότες ή κάτοικοι του δήμου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.