Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Κλοπή καλωδίων βυθίζει στο σκοτάδι την περιφερειακή οδό


Βυθισμένη στο σκοτάδι, είναι καιρό τώρα η περιφερειακή οδός της Θεσσαλονίκης μετά την κλοπή, από ομάδες κακοποιών, των καλωδίων που ηλεκτροδοτούν τις λυχνίες φωτισμού. Το βαθύ σκοτάδι που πλέον επικρατεί στο μεγαλύτερο τμήμα της περιφερειακής, δημιουργεί σοβαρούς κινδύνους για τη ζωή χιλιάδων οδηγών.

Θυμίζουμε ότι ανάλογη κλοπή καλωδίων ηλεκτροφωτισμού είχε γίνει προ καιρού και στο λιμάνι της Νέας Μηχανιώνας, προκειμένου οι κακοποιοί να πωλήσουν τον χαλκό των καλωδίων.
Μετά από σχετικό δημοσίευμα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη για το συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων προκειμένου να παταχτεί το φαινόμενο της κλοπής καλωδίων  από την περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης.
Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος αξιωματικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης οι οποίοι ενημερώθηκαν για το μέγεθος της παραβατικής πράξης που συντελείται στον περιφερειακό. Σύμφωνα με τους τελευταίους υπολογισμούς των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας τα καλώδια που έχουν κλαπεί από ομάδες κακοποιών αγγίζουν σε μήκος τα 25 χιλιόμετρα.
Η επανατοποθέτηση των κλεμμένων καλωδίων θα κοστίσει στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το ποσό των 200.000 ευρώ.
Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας λένε για το θέμα ότι υπάρχει προφανής αδυναμία στην εγκατάσταση πεζής περιπολίας στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Περιφερειάρχης ζήτησε από τις αστυνομικές αρχές να περιφρουρήσουν τον περιφερειακό δρόμο της πόλης και να συλλάβουν τους δράστες που είναι υπαίτιοι για την συσκότιση της οδού. Ζήτησε επίσης από τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας να θέσουν σε λειτουργία το σύστημα ΔΕΣΕnet το οποίο μπορεί να εντοπίσει ανά πάσα στιγμή το σημείο στο οποίο διακόπτεται η ηλεκτροδότηση και να διευκολυνθεί έτσι το έργο των αστυνομικών αρχών για τον εντοπισμό των δραστών.
πηγή:  thestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.