Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Αντίθετοι στην Καλαμαριά δήμος και κάτοικοι για την Αρετσού

Την αντίθεσή τους, συνεχίζουν να εκφράζουν οι κάτοικοι και οι φορείς της Καλαμαριάς για την παραχώρηση, με μακροχρόνια μίσθωση, της μαρίνας της Αρετσούς σε ιδιώτη, από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ). Ο σχετικός διαγωνισμός, αποφασίστηκε να διενεργηθεί στο δεύτερο τρίμηνο του έτους.

Μπορεί το ΤΑΙΠΕΔ να ανακοίνωσε πως θα γίνει διαγωνισμός μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο και για τη μαρίνα της Αρετσούς, όμως ήδη εκκρεμεί προσφυγή συλλόγων των κατοίκων της περιοχής στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που έχουν και τη στήριξη του δήμου Καλαμαριάς.
Όπως τόνισε στη Voria.gr ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, «ενημερωθήκαμε από το ΤΑΙΠΕΔ πως για την περίπτωση της μαρίνας της Αρετσούς θα γίνει μια εκδήλωση ενδιαφέροντος, χωρίς δεσμευτικές προσφορές, ώστε να διαπιστώσουν αν όντως υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον για την μακροχρόνια μίσθωσή της».
Ωστόσο, ο ίδιος ξεκαθάρισε πως η στάση του δήμου δεν έχει αλλάξει και πως την εξέφρασε πριν από 20 μέρες ξανά στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ. «Καμιά προσπάθεια αξιοποίησης της παραλιακής ζώνης δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του λαού της Καλαμαρίας. Μονομερής πώληση ή αξιοποίηση δεν πρόκειται να γίνει. Θα μας βρουν απέναντί τους», είπε.
Ο δήμος έχει θέσει δύο σημαντικές προϋποθέσεις προκειμένου να αξιοποιηθεί η παραλιακή ζώνη:
1. Η παραλιακή ζώνη της Αρετσούς είναι ενιαία πολεοδομική ενότητα, που εκτείνεται από την πλαζ της Αρετσούς μέχρι τη Ρέμβη και δεν μπορεί να τεμαχιστεί.
2. Παρεμβάσεις για την ανάπλαση της περιοχής και την αναβάθμιση της μαρίνας μπορούν να γίνουν, αλλά πρέπει να είναι συμβατές με τις κατευθύνσεις που έχει δώσει το δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς από το 2004 (ήπιες παρεμβάσεις με σεβασμό στο περιβάλλον, τη φυσιογνωμία και τον ιστορικό χαρακτήρα της περιοχής, δηλαδή όχι ξενοδοχεία, όχι εστιατόρια…).
Ο δήμαρχος επισήμανε ότι εκκρεμεί η προσφυγή μερίδας των κατοίκων στο ΣτΕ, την οποία υποστηρίζει και ο δήμος, για ακύρωση της διυπουργικής απόφασης, βάσει της οποίας η μαρίνα μεταβιβάστηκε από τα Τουριστικά Ακίνητα στο ΤΑΙΠΕΔ.
«Στην τελευταία επαφή που είχαμε με το ΤΑΙΠΕΔ, τονίσαμε ότι ο δήμος μπορεί να διαχειριστεί τη μαρίνα και να μετατρέψει όλη την περιοχή σε χώρο περιπάτου, ηρεμίας και αθλητισμού. Τους προειδοποιούμε πως θα μας βρουν αντίθετους αν προχωρήσουν σε τέτοια σχέδια, μαζί με τους πολίτες», δήλωσε ο κ. Μπακογλίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.