Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, ζητά το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης


Το αίτημα του Δικτύου ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων για δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ στηρίζει το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης. Εκπρόσωποι του Δικτύου μίλησαν για τα προβλήματα των ανέργων και των επισφαλώς εργαζομένων στη χτεσινή συνεδρίαση.

To δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης αποφάσισε ομόφωνα να στείλει επιστολή στα υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών με αίτημα την επιχορήγηση του ΟΑΣΘ ώστε να γίνει πράξη η δωρεάν μετακίνηση με τα αστικά λεωφορεία των ανέργων που στη Θεσσαλονίκη υπολογίζονται σε 150.000.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος είπε ότι το θέμα το έχει θέσει ο ίδιος στη διοίκηση του ΟΑΣΘ και «κολλάει» στο γεγονός ότι πρέπει να αποφασίσει η πολιτεία να καλύψει με επιχορήγηση προς τον ΟΑΣΘ το κόστος που θα προκύψει.
Οι εκπρόσωποι του Δικτύου ανέργων και επισφαλώς εργαζομένων, ζήτησαν να εξαιρεθούν οι άνεργοι από την καταβολή δημοτικών τελών. Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης επισήμανε ότι μια τέτοια απόφαση θα έχει πρόβλημα νομιμότητας και πρότεινε να εξεταστεί το ενδεχόμενο να οριστεί έκπτωση για τους ανέργους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.