Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Μέλη της Χρυσής Αυγής οι εμπρηστές του ΑΤΜ στο Βόλο

Φωτογραφία και βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία
Μέλη της «Χρυσής Αυγής», όπως προέκυψε από τα ευρήματα που έδωσε στο φως της δημοσιότητας η Αστυνομία, ήταν τα τρία άτομα που συνελήφθησαν χθες τις πρώτες πρωινές ώρες στον Βόλο από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται πως με αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς (βόμβες μολότοφ) προκάλεσαν εμπρησμό σε ΑΤΜ της Τράπεζας Κύπρου, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του.
Πρόκειται για τρεις νεαρούς 21, 23 και 17 στην κατοχή των οποίων βρέθηκε και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα τουφέκι, δύο εξάσφαιρα περίστροφα και δύο απομιμήσεις πιστολιών.
Το ΑΤΜ καταστράφηκε ολοσχερώς αλλά με την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής αποφεύχθηκε η εξάπλωση της φωτιάς, ενώ νωρίτερα οι δράστες είχαν προσπαθήσει ανεπιτυχώς να σπάσουν το τζάμι της Τράπεζας και να ρίξουν τις βόμβες μολότοφ στο εσωτερικό της.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εμπρησμό, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, έκρηξη, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών υλών.
Οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν λίγη ώρα μετά τον εμπρησμό να επιβαίνουν σε μοτοποδήλατο και μοτοσικλέτα και προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, όπου κατά τη διάρκεια της εξέτασής τους αποδέχτηκαν τις πράξεις τους.
Επιπλέον, σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους, παρουσία Εισαγγελέα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, ξύλινα ρόπαλα, έντυπο υλικό με ναζιστικό περιεχόμενο, μεταλλικές σιδερογροθιές και κασκόλ και μπλούζα με το λογότυπο της «Χρυσής Αυγής».
Σύμφωνα με την αστυνομία, λίγο πριν την έρευνα στην οικία του 17χρονου οι αστυνομικοί αντιλήφθηκαν τους γονείς του να προσέρχονται στο σπίτι. Ο 45χρονος πατέρας φέρεται να μπήκε βιαστικά στο σπίτι και μετά από λίγο να βγήκε, κρατώντας δύο πλαστικά κυτία, τα οποία παρέδωσε στην 43χρονη σύζυγό του, με σκοπό να τα αποκρύψουν. Οι γονείς ακινητοποιήθηκαν από τους αστυνομικούς και σε έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν μέσα στα κουτιά και κατασχέθηκαν: δύο εξάσφαιρα περίστροφα, ένα τουφέκι με δύο κάννες και μία συσκευή με πέντε μεταλλικές βέργες καθαρισμού πιστολιού - τυφεκίου
Οι γονείς του 17χρονου συνελήφθησαν για συνέργεια στο αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής.
Και οι πέντε συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.
«Ουδεμία σχέση έχει η Χρυσή Αυγή με τους συλληφθέντες», σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος που προσθέτει ότι τα είδη ρουχισμού που "ανακάλυψε" η αστυνομία στην οικία του ενός ανηλίκου εκ των τριών, μπορεί πλέον να τα προμηθευτεί ο οποιοσδήποτε από οπουδήποτε, ακόμη και από λαϊκές αγορές. 

πηγή: agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.