Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Μαθητές Θέρμης: "Και τι ζητάω, τι ζητάω, λεωφορεία στο σχολείο μου να πάω"


Γονείς και μαθητές του δήμου Θέρμης, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Και τι ζητάω, τι ζητάω, λεωφορεία στο σχολείο μου να πάω», πραγματοποίησαν λίγο πριν το μεσημέρι παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με αίτημα να δοθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών και να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Όπως υποστηρίζουν, η διακοπή των δρομολογίων θα επηρεάσει περίπου 5000 μαθητές σε όλο το νομό Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων οι 1000 φοιτούν σε ειδικά σχολεία.
Στο δήμο της Θέρμης, όπως και σε άλλους δήμους, τα δρομολόγια ξεκίνησαν στην αρχή της χρονιάς μετά από πίεση και προσωπική εγγύηση του Δημάρχου. Σημειώνεται ότι τα δρομολόγια για τα δύο ειδικά σχολεία πραγματοποιούνται κανονικά αφού οι συμβάσεις  για τη μεταφορά των συγκεκριμένων μαθητών έχουν γίνει από το δήμο Θέρμης και όχι από την Περιφέρεια.
Αντιπροσωπεία γονέων συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Γιώργο Τσαμασλή, ο οποίος κατέθεσε πρόταση επίλυσης του προβλήματος σε εκπροσώπους των λεωφορειούχων που ήταν παρόντες. Η πρόταση φαίνεται ότι έγινε αποδεκτή, ωστόσο απόφαση θα ληφθεί απόψε, σε γενική συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν.

Οι λεωφορειούχοι σταμάτησαν τα δρομολόγια διεκδικώντας δεδουλευμένα έντεκα μηνών και νέες συμβάσεις για το τρέχον σχολικό έτος. Επιπλέον, στη Βουλή έχει προωθηθεί τροπολογία με την οποία προκύπτει μείωση στα δεδουλευμένα των τουριστικών πρακτόρων 10% για το 2011 και το 2012. Η μείωση αυτή θα πρέπει να γίνει σε τιμολόγια που έχουν ήδη κοπεί!
«Με τη στάση αυτή της κυβέρνησης τίθεται σε αμφισβήτηση ακόμη και η λειτουργία των σχολείων σε περιοχές όπου απαιτείται η μεταφορά των μαθητών. Οι παλινδρομήσεις πρέπει να σταματήσουν και η κυβέρνηση να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων και τη μεταφορά των μαθητών», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του δήμου Θέρμης.

Το βράδυ αποφασίζουν
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε ο κ. Τσαμασλής ζήτησε από τους ιδιοκτήτες των λεωφορείων να δεχτούν μείωση της τάξης του 17% σε σχέση με τις συμβάσεις του 2009 - 2010. Οι εκπρόσωποι των οδηγών που βρέθηκαν στην περιφέρεια δέχτηκαν τη λύση, ωστόσο θα τεθεί προς ψήφιση σε γενική συνέλευση που θα πραγματοποιήσουν το βράδυ, οπότε και θα αποφασιστεί αν θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις ή θα αρχίσει και πάλι η μεταφορά των μαθητών.

1 σχόλιο:

  1. apo pote giname amerika re paidia??? emeis 20 lepta mesa stis polis gia na pame sta sxolia mas mesa anamesa sta amaksia diladi ti imaste koroida???

    na ta misthosoun ta leoforia oi goneis ton pedian (pou oute foroys kala kala den apodeidoyn sto kratow.......) i na vgaloun paso ta pedakia kai na pigenoun me leoforio grammis.......

    de kserame na pame kai emis na katapatisoume i na sikosume afthereto opou nane kai na apetoyme na mas KERASEI o dimos to leoforio.......mono sti grekia afta

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.