Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Εγκρίθηκαν 150.000 ευρώ για ασφαλτοστρώσεις δήμου Θερμαϊκού


Με σημερινή απόφαση, που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης, εγκρίθηκε η διάθεση πίστωσης ποσού 150.000 ευρώ από πόρους του Ταμείου Εθνικής Οδοποιϊας για την «εκτέλεση έργου ασφαλτόστρωσης οδών δήμου Θερμαϊκού».

Για το θέμα αυτό, ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής είχε επισκεφθεί την προηγούμενη εβδομάδα τον κ. Καλογιάννη, ζητώντας να διατεθεί το ποσό των 300.000 ευρώ, προκειμένου να επιδιορθωθεί όλο το οδικό δίκτυο του δήμου και σε ορισμένες περιπτώσεις να αντικατασταθεί και ο υπάρχον ασφαλτοτάπητας. Οι εργασίες αυτές, όπως είχε επισημάνει ο δήμαρχος Θερμαϊκού, είναι άκρως απαραίτητες για να βελτιωθεί μεταξύ των άλλων και η πρόσβαση στην περιοχή, πολύ περισσότερο που βρισκόμαστε λίγο πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.
Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, επικαλούμενος τη γνωστή οικονομική στενότητα, ανέφερε ότι στην παρούσα φάση χορηγείται το ποσό των 150.000 ευρώ, δίνοντας την υπόσχεση ότι θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε τα υπόλοιπα από τις 300.000 να δοθούν το φθινόπωρο.
Όπως είπε ο κ. Αλεξανδρής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «Φάρου του Θερμαϊκού», ο δήμος θα προσπαθήσει να υπερνικηθούν οι δυσκολίες που υπάρχουν (προκήρυξη σχετικού διαγωνισμού, γραφειοκρατία κλπ), προκειμένου το έργο της ασφαλτόστρωσης να προχωρήσει ταχύτατα και ο δήμος Θερμαϊκού να είναι έτοιμος όχι μόνο να υποδεχθεί τους επισκέπτες και τους τουρίστες που θα αφιχθούν στην περιοχή, αλλά και τους κατοίκους να διευκολύνει καλύτερα.

2 σχόλια:

  1. Όπως είπε ο κ. Αλεξανδρής, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «Φάρου του Θερμαϊκού», ο δήμος θα προσπαθήσει να υπερνικηθούν οι δυσκολίες που υπάρχουν (προκήρυξη σχετικού διαγωνισμού, γραφειοκρατία κλπ), προκειμένου το έργο της ασφαλτόστρωσης να προχωρήσει ταχύτατα


    οπως ολοι καταλαβαινουμε,απευθειας αναθεσεις η γνωστη πεπατημενη οδος της διαφανειας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O άνθρωπος ή δεν γνωρίζει το πως λειτουργεί το ελληνικό κράτος και ότι υπάρχει όλη αυτή η γραφειοκρατία και η τυπολατρία για να γίνει κάτι στον τόπο, ή θέλει οι ασφαλτοστρώσεις να γίνουν όχι το καλοκαίρι που θα έχουμε τους τουρίστες, αλλά το... 2014.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.