Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2015

Βοήθεια στους πρόσφυγες από φορείς του Θερμαϊκού

Συλλογικότητες της περιοχής του Θερμαϊκού, αναλαμβάνουν πρωτοβουλία για την επίδειξη ανθρωπιστικής αλληλεγγύης προς τους Σύρους πρόσφυγες που συνωθούνται στα σύνορα με την ΠΓΔΜ. Έτσι, μετά τη θαυμάσια δραστηριότητα της ΕΘΟΠΑΚ Θερμαϊκού, ανάλογη εκστρατεία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων άρχισε και ο Σύλλογος Γυναικών Αγίας Τριάδας.

Όπως είναι γνωστό, η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» απέστειλε έκκληση προς τη δημοτική αρχή του Θερμαϊκού για την συστηματική συγκέντρωση της ανθρωπιστικής βοήθειας και την αποστολή της στους πρόσφυγες στην Ειδομένη.
Το περασμένο Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015, μέλη της ΕΘΟΠΑΚ Θερμαϊκού, αναλαμβάνοντας μια αξιέπαινη πρωτοβουλία, επισκέφτηκαν στην Ειδομένη το χώρο όπου βρίσκονται οι πρόσφυγες και μοίρασαν το υλικό πρώτων αναγκών που συγκεντρώθηκε κατά την προηγούμενη εβδομάδα.
Τώρα, ο Σύλλογος Γυναικών Αγίας Τριάδας, μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), στα πλαίσια της έκφρασης αλληλεγγύης προς τους μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται αυτό το διάστημα στην Ειδομένη του Κιλκίς, ξεκίνησε τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης στο Κοινοτικό Κατάστημα Αγίας Τριάδας.
Τα είδη που συγκεντρώνονται, θα δοθούν στους πρόσφυγες στην Ειδομένη την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου.
Τα είδη που είναι σ’ αυτή τη φάση αναγκαία είναι:
 
Νερό, βρεφικές κρέμες έτοιμες σε γυάλινα βαζάκια, ατομικοί χυμοί, πάνες για μωρά, γάλατα εβαπορέ σε μικρή συσκευασία, κρουασάν, φρυγανιές, ξηροί καρποί, μπισκότα, ξυραφάκια, μωρομάντηλα, σερβιέτες, χαρτιά υγείας, οινόπνευμα, πλαστικές συσκευασίες για τις μερίδες φαγητού, πλαστικά πιρούνια και κουτάλια, σαμπουάν, σαπούνια,κονσέρβες με έτοιμα φαγητά.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος Γυναικών Αγίας Τριάδας:
«Καλούμε κάθε γυναίκα, εργαζόμενη, αυτοαπασχολούμενη, αγρότισσα, νέο και νέα, να συμβάλει σ’ αυτή την προσπάθεια δείχνοντας και μ’ αυτό τον τρόπο την αλληλεγγύη του στους μετανάστες και τους πρόσφυγες, απομονώνοντας το ρατσιστικό δηλητήριο που καλλιεργείται, και αναδεικνύοντας ότι αιτία των δεινών των λαών που οδηγούνται στην προσφυγιά είναι οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι, οι ΝΑΤΟϊκές και ευρωενωσιακές επεμβάσεις στις χώρες αυτών των ανθρώπων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.