Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

Στις 24 Σεπτεμβρίου το νέο βιβλίο του Αντ. Ματζάρη

Σε λιγότερο από ένα μήνα, στις 24 Σεπτεμβρίου, θα γίνει όπως μαθαίνουμε στο ΚΑΠΠΑ 2000 στην Περαία, η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αντώνη Ματζάρη «Χαμένες γενιές, χαμένες αγάπες».

Στο πρώτο του έργο «Ο νονός μου ο Καλόγερος», ο Ματζάρης καταγράφει τη μυθιστορηματική ζωή ενός Μικρασιάτη πρόσφυγα και με το δεύτερο «Χαμένες γενιές, χαμένες αγάπες», απεικονίζει τη μυθιστορηματική ζωή ενός Ανατολικοθρακιώτη. Στα έργα αυτά περιλαμβάνονται επίσης ιστορικά, κοινωνικά, πολιτιστικά και πολιτικά γεγονότα εκείνης της περιόδου.
Μέσα από αυτήν την καταγραφή αναδύεται ο τρόπος ζωής, η ιδιαιτερότητα και εν τέλει το πολιτιστικό επίπεδο των Μικρασιατών και των Θρακιωτών προσφύγων.
Το γεγονός ότι ο Μικρασιάτης ήταν ένας ευχάριστος και ανοιχτός άνθρωπος, ενώ ο Ανατολικοθρακιώτης σοβαρός και κλειστός, δηλαδή ως χαρακτήρες ήταν τελείως διαφορετικοί, κάνει το εγχείρημα  πιο ενδιαφέρον. Γιατί μέσα από αυτή τη σύνθεση της διαφοράς των χαρακτήρων, της κουλτούρας και των βιωμάτων αναδύθηκε η κοινωνία της Περαίας, ένα κομμάτι και αυτή του παζλ που συνθέτει την πολυπολιτισμική κοινωνία της Ελλάδας, όπως διαμορφώθηκε μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Θερμές ευχές στον Αντώνη Ματζάρη για καλή επιτυχία στο νέο του έργο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.