Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Το ρεσιτάλ «διευκολύνσεων» της δημοτικής αρχής Θερμαϊκού

Η σκανδαλώδης αμμοληψία στον υγροβιότοπο του Ποταμού, μέρος των  "διευκολύνσεων"
Δεν αντέχουμε στον πειρασμό και αντιγράφουμε από την πολύ καλή εφημερίδα «ΠΕΡΑΙΑ» που διευθύνει με  επιτυχία ο συνδημότης μας Γιώργος Λαζαρίδης ένα πολύ εύστοχο σχόλιο αναφορικά με την κατάσταση της καθαριότητας στο δήμο Θερμαϊκού, τα προβλήματα της καθημερινότητας που αυξάνονται  και πληθύνονται αλλά και το  ρεσιτάλ των …. «εξυπηρετήσεων» στα οποία δίνει τα ρέστα της η διοίκηση Μαυρομάτη.

Αυτές τις «εξυπηρετήσεις», τις ζήσαμε πολύ έντονα με τις «διευκολύνσεις» της δημοτικής αρχής προς φίλα προσκείμενους προς τον κ.Μαυρομάτη ιδιοκτήτες μπιτσόμπαρων του Ποταμού, μία υπόθεση που πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης, αλλά και τις «παροχές» προς ημέτερους που οδήγησαν σε παραίτηση τον αντιδήμαρχο Μηχανιώνας, Νίκο Τσουρού.
Ας δούμε όμως ολόκληρο το σχόλιο της «ΠΕΡΑΙΑΣ»  που έγραψε για το θέμα αυτό:
Ο κ. Τζάκης ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα σε μια στιγμή κατά την οποία η κατάσταση στην καθαριότητα του δήμου παρουσιάζει την ίδια απαράδεκτη εικόνα του παρελθόντος. Γράψαμε παλαιότερα ότι το σημαντικότερο έργο της διοίκησης του Γιάννη Μαυρομάτη ήταν η καλή αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας και κύρια αυτό της καθαριότητας. Φεύγοντας όμως από τη μέση το πρόσθετο προσωπικό που συγκυριακά διέθετε η διοίκηση του δήμου, η κατάσταση έγινε και πάλι κακή, πληθαίνοντας ξανά οι φωνές διαμαρτυρίας των δημοτών.
Δυστυχώς η διοίκηση του Γιάννη Μαυρομάτη δεν μπορεί να ανταπεξέλθει με επάρκεια στα προβλήματα της καθημερινότητας, παρά την τεράστια προίκα που της άφησε ο Γιάννης Αλεξανδρής με την υπογραφή της σύμβασης με ιδιώτη εργολάβο καθαριότητας.
Υπάρχει όμως μια πτυχή της καθημερινότητας των δημοτών (όχι όλων) που η διοίκηση του δήμου μας εργάζεται με ιδιαίτερο σθένος και διακρίνεται. Είναι οι μικρο-εξυπηρετήσεις και η ικανοποίηση ατομικών αιτημάτων ( τα γνωστότερα ως ρουσφέτια).
Την ίδια ώρα που η παραλία της Περαίας είναι ένας απέραντος σκουπιδότοπος, κάποιοι ιδιώτες κατορθώνουν να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους με τη χρήση των μηχανημάτων του δήμου! Όταν η έκταση του δήμου είναι τέτοια που καθιστά αδύνατο τον καθαρισμό των χόρτων σε όλο το εύρος του, βρίσκεται χρόνος και διαθέσιμα μέσα για κλάδεμα σε ιδιωτικές περιουσίες.
Η πολιτική αυτή ήταν άλλωστε που ανάγκασε τον πρώην αντιδήμαρχο καθαριότητας, Νίκο Τσουρού, να παραιτηθεί των καθηκόντων του, ανεξαρτήτως των λόγων που επικαλέστηκε επίσημα. Είναι όμως μια πολιτική πρακτική που εντοπίζεται από τους δημότες και δημιουργεί τις χειρότερες των εντυπώσεων για την δημοτική μας αρχή (όπου «δημοτική αρχή» βλέπε «δήμαρχος»).
Τι να σκέφτεται άραγε ο δημότης σας, κύριε δήμαρχε, όταν οδηγώντας για το σπίτι του σε δρόμους γεμάτους λακκούβες βλέπει ξαφνικά μπροστά του τον φορτωτή του δήμου να μπαλώνει ιδιωτικό δρόμο που οδηγεί σε κατοικία; Όταν αυτό μάλιστα συμβαίνει εκτός ωραρίου εργασίας, τα ερωτηματικά πληθαίνουν…
Γιατί άραγε αναγκάστηκε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, Γιώργος Καριώτης, να σβήσει από το διαδίκτυο ανάρτησή του με την οποία εξέφραζε την αγανάκτησή του για αυθαίρετη πράξη κατεδάφισης του φράχτη των παλαιών σφαγείων των Ν. Επιβατών, προκειμένου να διευκολυνθεί παρακείμενος ιδιώτης; Ο κ. Καριώτης μάλιστα αναρωτιόταν από πόσο ψηλά δόθηκε η εντολή…
Για να μην αναφερθούμε στις εργασίες του Ποταμού Επανομής, όπου δεν δίστασαν τα μηχανήματα του δήμου να μπουν σε περιοχή natura προκειμένου να διευκολύνουν επιχειρηματικά συμφέροντα. Μια πράξη που είχε σαν αποτέλεσμα την υποβολή μηνύσεων κι επομένως τη δημιουργία πρόσθετων εξόδων για το δήμο μας, που θα προκύψουν από δικηγορικές αμοιβές κι ενδεχόμενα πρόστιμα.

Είναι τέτοια σε έκταση πλέον η διευθέτηση προσωπικών ρουσφετιών με μηχανήματα και προσωπικό του δήμου, που εξοργίζουν ακόμη και δημοτικούς συμβούλους της διοίκησης. Μάλιστα, τα «δεξιά χέρια» του δημάρχου γίνονται στόχος των συναδέλφων τους, καθώς είναι γνωστό στους πάντες ότι τα ρουσφέτια εξαργυρώνονται με ψήφους…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.