Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

Καταδικάστηκε ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας για μη έκδοση αποδείξεων

Ακριβά, θα κοστίσει στον ιδιοκτήτη ταβέρνας στην Περαία, η ενέργειά του να μην εκδίδει αποδείξεις, αλλά και η παραβίαση του 48ωρου λουκέτου που είχε επιβληθεί στην επιχείρησή του, ύστερα από φορολογικές παραβάσεις που βεβαίωσαν ελεγκτές της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων του Υπ. Οικονομικών, καθώς το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης του επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών μηνών.

Το δικαστήριο, ενώπιον του οποίου δικάστηκε ο 56χρονος ιδιοκτήτης ταβέρνας στην Περαία Θεσσαλονίκης, τον έκρινε ένοχο για παραβίαση σφραγίδας δημόσιας Αρχής και μετέτρεψε τη σε βάρος του επιβληθείσα ποινή προς 5 ευρώ την ημέρα.
Ο ίδιος, απολογούμενος στο δικαστήριο, αρνήθηκε την κατηγορία, επισημαίνοντας ότι κάποιος άρπαξε το χαρτί με την πράξη σφράγισης και την πέταξε στο έδαφος. Μάλιστα, η συνήγορός του ισχυρίστηκε ότι έπεσε, όταν μαζεύτηκαν στο σημείο τα τηλεοπτικά κανάλια.
«Τη μάζεψα και την τοποθέτησα σε ένα τραπέζι εντός του καταστήματος» είπε στην απολογία του ο 56χρονος, τονίζοντας ότι η ταβέρνα παρέμενε κλειστή και δεν λειτουργούσε, ισχυρισμό τον οποίο πάντως επιβεβαίωσε ο αστυνομικός που εξετάστηκε νωρίτερα ως μάρτυρας.
Ο συγκεκριμένος μάρτυρας κατέθεσε ότι πέρασε το πρωί της Κυριακής από την επιχείρηση για να ελέγξει, εάν τηρείται η σφράγιση. «Έλειπε η πράξη σφράγισης από την πόρτα. Δύσκολα φεύγει, επειδή είναι κολλημένη με ειδική ταινία, σαν αυτή που χρησιμοποιούμε στο πακετάρισμα. Η επιχείρηση δεν λειτουργούσε» ανέφερε στο δικαστήριο.
Οι δικαστές δεν πείστηκαν από τους παραπάνω ισχυρισμούς και τον έκριναν τελικά ένοχο.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής, όταν κλιμάκιο ελεγκτών της Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων του Υπ. Οικονομικών έκανε έφοδο στην επιχείρηση και διαπίστωσε ότι ο επιχειρηματίας δεν είχε κόψει καμία απόδειξη στις περίπου 30 παρέες που έτρωγαν στην ταβέρνα. Εκτός από το χρηματικό πρόστιμο, τού επιβλήθηκε η ποινή του 48ωρου «λουκέτου», την οποία όμως ο ιδιοκτήτης -σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου- παραβίασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.