Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την Παναγία Φανερωμένη τη Μηχανιώτισσα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας

Από προηγούμενη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας Φανερωμένης στην οδό Πολυτεχνείου της Ν.Μηχανιώνας
Πλήθη πιστών, κατακλύζουν καθημερινά, τις τελευταίες ημέρες τη Νέα Μηχανιώνα, για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας Φανερωμένης της Μηχανιώτισσας, οι εκδηλώσεις για την εορτή της οποίας θα κορυφωθούν αύριο Δευτέρα, με τον μέγα εσπερινό που θα πραγματοποιηθεί στην ομώνυμη εκκλησία, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Όπως είναι γνωστό, στις εκδηλώσεις αυτές παίρνουν μέρος κάθε χρόνο περισσότεροι από 70.000 – 80.000 πιστοί, οι οποίες σχηματίζουν ουρές πολλών χιλιομέτρων κατά μήκος της πομπής για τη λιτάνευση της ιερής (και για πολλούς θαυματουργής) εικόνας. Οι πιστοί συνωθούνται προκειμένου να διέλθουν κάτω από την ιστορική εικόνα η οποία διασώθηκε κατά τη φυγή των Μηχανιωτών προσφύγων από τις εστίες τους, στη Μικρασιατική καταστροφή.  
Οι εκδηλώσεις για την Παναγία Φανερωμένη τη Μηχανιώτισσα, πραγματοποιούνται φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα, καθώς θα παραστεί σε αυτές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρώτος στα χρονικά Πρόεδρος που επισκέπτεται τη Νέα Μηχανιώνα και συνολικά το Δήμο Θερμαϊκού.
Ο κ. Παυλόπουλος θα αφιχθεί στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη της Νέας Μηχανιώνας, όπου, κατά τη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης θα ανακηρυχθεί με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου επίτιμος δημότης του δήμου Θερμαϊκού και θα του επιδοθεί το «Κλειδί της Πόλης».
Στη συνέχεια θα καταθέσει στεφάνι στην προτομή του ιδρυτή της Νέας Μηχανιώνας Μαργαρίτη Ευαγγελίδη και αμέσως μετά θα παρακαθίσει σε γεύμα που θα παραθέσει προς τιμήν του η δημοτική αρχή.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στον Εσπερινό στην Παναγία Φανερωμένη, στις 18:30, και στη λιτανεία της εικόνας της Παναγίας, που θα ξεκινήσει λίγο μετά τις 20:00, και ακολούθως θα αναχωρήσει για την Αθήνα.

Στις λαμπρές εκδηλώσεις θα δώσουν το «παρών», μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση, ο μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς  Ιουστίνος, ο διοικητής του Γ' Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Αλκηβιάδης Στεφανής και άλλοι εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάνεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ έχουν προσκληθεί όλοι οι βουλευτές Β' Θεσσαλονίκης, καθώς και επικεφαλής φορέων και πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.