Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Αντιδράσεις για τη μη πρόσκληση πρώην δημάρχων

Έντονες αντιδράσεις, προκάλεσε στην κοινωνία του δήμου Θερμαϊκού η παράλειψη της δημοτικής αρχής να καλέσει στις χτεσινές εκδηλώσεις προς τιμή του Προέδρου της Δημοκρατίας, τους διατελέσαντες δημάρχους του δήμου.

Παρά το γεγονός ότι είχαν κληθεί –και πολύ σωστά και μπράβο- οι πρώην δήμαρχοι Μηχανιώνας Κωστής Κούτουκας και Μιχάλης Παπαλεωνίδας, αποκλείστηκαν από τις εκδηλώσεις και δεν τους στάλθηκε έστω τυπικά πρόσκληση στον προκάτοχο του κ.Μαυρομάτη, πρώτο δήμαρχο του Καλλικρατικού Δήμου Θερμαϊκού Γιάννη Αλεξανδρή. Ενώ επίσης δεν προσκλήθηκαν και οι δήμαρχοι των Καποδιστριακών Δήμων Θερμαϊκού, Αντώνης Ματζάρης και Επανομής Απόστολος Οικονομίδης και Ιωάννης Γραμμένος.
Eντύπωση προκάλεσε η μη αποστολή πρόσκλησης στον πρώην δήμαρχο του παλιού δήμου Θερμαϊκού, Αντώνη Ματζάρη, δεδομένου ότι ο γιος του είναι δημοτικός σύμβουλος και μάλιστα με την παράταξη του κ.Μαυρομάτη.
Το γεγονός σχολιάστηκε πολύ άσχημα και δεν είναι λίγοι εκείνοι που σχολίαζαν ότι η διοίκηση του Δήμου θα πρέπει να αντιληφθεί πως ο δήμος Θερμαϊκού έχει συνέχεια και δεν θα έπρεπε την ιστορία του να τη χρησιμοποιούν σαν λάστιχο.
Και κάτι ακόμη: Ορθώς η εκδήλωση για την αναγόρευση του Προέδρου της Δημοκρατίας έγινε στη Νέα Μηχανιώνα, καθώς ο κ.Παυλόπουλος την επισκέφθηκε με αφορμή την εορτή της Παναγίας της Μηχανιώτισσας. Όμως η έδρα του Δήμου είναι η Περαία και θα έπρεπε κι εκεί να γίνει κάποια, έστω σύντομη τελετή για συμβολικούς λόγους.

Όπως μας έλεγαν παλιοί αυτοδιοικητικοί, πέρασε που πέρασε η αυτοκινητοπομπή με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθ’ οδόν από το αεροδρόμιο προς Μηχανιώνα μπροστά από το Δημαρχείο, στην Περαία. Θα μπορούσε λοιπόν να είχε γίνει μία ολιγόλεπτη στάση. Κι εκεί ο δήμαρχος κ.Μαυρομάτης να επιδώσει το «Κλειδί της Πόλης», ενώ η υπόλοιπη τελετή αναγόρευσης να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με το πρόγραμμα στην Καψαλάκειο Πολιτιστική Στέγη της Νέας Μηχανιώνας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.