Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

ΠΑΜΕ: Σοβαρές ευθύνες κυβέρνησης, μετόχων και συνδικαλιστών ΟΑΣΘ για την ακινητοποίηση των λεωφορείων

Tο ΠΑΜΕ με ανακοίνωση του επιρρίπτει σοβαρές ευθύνες σε κυβέρνηση, διοίκηση αλλά και τη συνδικαλιστική ηγεσία των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, αναφορικά με την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο οργανισμός με τους εργαζόμενους να είναι απλήρωτοι και να προχωρούν σε επίσχεση εργασίας με τις όποιες επιπτώσεις για το επιβατικό κοινό της πόλης.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, «η κυβέρνηση με την τακτική της  προσπαθεί να φέρει τους εργαζόμενους στο αμήν για να δεχθούν αδιαμαρτύρητα τις μειώσεις των μισθών τους», ενώ για τη διοίκηση του ΟΑΣΘ τονίζει ότι φέρει σοβαρή ευθύνη «αφήνοντας τους εργαζόμενους απλήρωτους και καλύπτοντας άλλες δαπάνες με το μηνιαίο ποσό της επιδότησης». Παράλληλα σημειώνει ότι η διοίκηση του Οργανισμού, αξιοποιεί από την πλευρά της τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για να διεκδικήσει για λογαριασμό της την ρύθμιση των οικονομικών διαφορών της με το Ελληνικό Δημόσιο. 
Μάλιστα το ΠΑΜΕ υπογραμμίζει ότι «κυβέρνηση και διοίκηση ΟΑΣΘ συμφωνούν στις μειώσεις των μισθών των εργαζομένων. Αυτό που τους χωρίζει και τσακώνονται είναι το ύψος των μερισμάτων των μετόχων και το κυριότερο, ποιος θα πάρει το έργο της συγκοινωνίας της πόλης και του νομού».
«Οι εργαζόμενοι που ουσιαστικά είναι 3 μήνες απλήρωτοι βρίσκονται σε αδιέξοδο. Το πρόβλημα της απληρωσιάς των τελευταίων μηνών έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά άλλα,  αφού το προηγούμενο διάστημα τους ζητήθηκε -και παραχώρησαν κακώς κατά τη γνώμη μας- μισθολογικές αυξήσεις προηγούμενων ετών, ρεπό, ενώ αναγκάζονται να εργάζονται με χειρότερα ωράρια και εντατικοποίηση της εργασίας», εξηγεί στην αιχμηρή του παρέμβαση το ΠΑΜΕ.
Μεγάλες ευθύνες επιρρίπτονται στην «συμβιβασμένη» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά πλειοψηφία του σωματείου την ΠΑΣΚΕ ΟΑΣΘ  η οποία όπως τονίζεται «συντάσσεται με την επιχειρηματολογία της διοίκησης του ΟΑΣΘ και κάνει λόγω για την ρύθμιση των χρεών του Ελληνικού Δημοσίου προς τον ΟΑΣΘ, το θέμα του ΦΠΑ κλπ.Στις κινητοποιήσεις που προκήρυξε η πλειοψηφία το προηγούμενο διάστημα με την στάση της ναρκοθέτησε τον αγώνα των εργαζομένων  αφού δεν όρισε ούτε μια απεργιακή συγκέντρωση».

Μεγάλη ευθύνη φέρει όπως διαμηνύει το ΠΑΜΕ και η δεύτερη σε μέγεθος συνδικαλιστική παράταξη της Ε.ΣΥΣ. (ΔΑΚΕ) «που καλούσε σε ανοιχτή απεργοσπασία», όπως λέει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.