Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

Γιορτή σταφυλιού στο Κάτω Σχολάρι με δωρεάν κρασί

Ροζακί, Βικτώρια, μοσχάτο, ρεμπιέ, σουλτανίνα, ροδίτη, καμπερνέ και μαύρο σταφύλι χωρίς κουκούτσι, αλλά και γευστικό κρασί από τα σταφύλια της περιοχής θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν οι επισκέπτες της Γιορτής σταφυλιού και κρασιού, που συνδιοργανώνουν το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Αυγούστου, στο Κάτω Σχολάρι, ο Δήμος Θέρμης, η Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ, η Τοπική Κοινότητα, ο Σύλλογος Πολιτισμού Εθελοντισμού Κ. Σχολαρίου κ.α..

Η γιορτή συμπληρώνει φέτος 38 χρόνια, ξεκίνησε το 1978, όταν άρχισε να ανθεί η αμπελουργία στην περιοχή με καλλιέργειες που έφταναν τα 7.500 στρέμματα αμπέλια διαφόρων ποικιλιών.
Ο θεσμός καθιερώθηκε, οι παραγωγοί επεκτάθηκαν και τα διάσημα σταφύλια της περιοχής άρχισαν να εξάγονται στο εξωτερικό.
Σήμερα, παρά τη μείωση της αγροτικής δραστηριότητας και τον περιορισμό της αμπελουργίας σε καλλιέργειες 3.500 στρεμμάτων, η γιορτή εξακολουθεί να αναβιώνει και να προσελκύει πολλούς επισκέπτες.

Και φέτος οι καλλιεργητές θα συμμετέχουν στην έκθεση ποιότητας, όπου θα εκτίθενται σταφύλια από κάθε ποικιλία που καλλιεργείται στο Κάτω Σχολάρι. Παράλληλα, θα διανέμονται δωρεάν στους επισκέπτες σταφύλια και κρασί, υπό τους ήχους των παραδοσιακών μουσικών οργάνων και συνοδεία χορευτικών σχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.