Σάββατο 27 Αυγούστου 2016

ΟΑΣΘ: Η κλοπή με τα μηχανήματα που δεν δίνουν ρέστα

Έτσι, για να γνωρίζουμε το μέγεθος της «νόμιμης» κλοπής που γίνεται από τον ΟΑΣΘ στο επιβατικό κοινό, με το κόλπο των μηχανημάτων του που δεν δίνουν ρέστα μέσα στα αστικά λεωφορεία, πρέπει να πούμε ότι το ποσό αυτό ανέρχεται κάθε χρόνο σε μισό εκατομμύριο ευρώ περίπου!

Τα μηχανήματα αυτά, διεκδικούν παγκόσμιο ρεκόρ κλοπής, καθώς είναι τα μοναδικά ίσως στον κόσμο που δεν επιστρέφουν ρέστα στον επιβάτη, εάν αυτός «κόψει» εισιτήριο μέσα στο όχημα από το κλεφτο-μηχάνημα του Οργανισμού.
Το αποκάλυψε ο ίδιος ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης, μιλώντας στην ηλεκτρονική εφημερίδα Karfitsa. Και όπως είπε, από τις εισπράξεις που είχε ο Οργανισμός το 2015, «τα 436.162 ευρώ είναι το ποσό που συγκεντρώθηκε στον Οργανισμό από τα «δεκάλεπτα», τα ρέστα δηλαδή που δεν δίνονται στο εσωτερικό των αστικών λεωφορείων. Για το 2016 μέχρι τον Ιούλιο το ποσό αυτό ανέρχεται σε 249.102 ευρώ».
Συνολικά το 2015, σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του κ. Στεφανίδη, τα έσοδα του ΟΑΣΘ ανήλθαν στα 57.301.724 ευρώ, χωρίς την κρατική επιχορήγηση. Το ποσό αυτό προήλθε από πωλήσεις εισιτηρίων και καρτών, μετρητά μηχανημάτων και συμβάσεις. Στο ταμείο του οργανισμού μπήκαν 56.061.000 ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα προήλθαν από διαφημίσεις και τόκους.
Κατά τα άλλα, στην ίδια συνέντευξη ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ διαρρηγνύει τα ιμάτιά του ότι τάχα  «Το κράτος δεν επιδοτεί τον Οργανισμό αλλά τους επιβάτες»!! Θράσος απύθμενο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.