Σάββατο 20 Αυγούστου 2016

Τούρκοι και Ρώσοι τουρίστες σώζουν την αγορά Θεσσαλονίκης

Οι Τούρκοι σώζουν την αγορά της Θεσσαλονίκης, καθώς μαζί με τους Ρώσους, είναι οι καλύτεροι πελάτες των καταστημάτων, ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι που ο τζίρος συνήθως πέφτει, γιατί οι Έλληνες φεύγουν για διακοπές και η πόλη ερημώνει, όπως αναφέρουν ιδιοκτήτες και πωλητές καταστημάτων σε ρεπορτάζ της ηλεκτρονικής εφημερίδας KARFITSA.

 «Ευτυχώς που υπάρχουν και οι τουρίστες!» αναφέρουν επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην πιο πολυσύχναστη οδό της Θεσσαλονίκης, την Τσιμισκή, λέγοντας ότι «οι τουρίστες έχουν δώσει μια οικονομική ανάσα στα καταστήματα της περιοχής».
«Από τα μέσα Ιούλιου μέχρι τώρα δουλεύουμε μόνο με τουρίστες που είναι κυρίως Ρώσοι, Τούρκοι, Σέρβοι και Γερμανοί. Οι καλύτεροι πελάτες είναι οι Ρώσοι… όταν ξεκινήσουν να αγοράζουν δεν σταματούν με τίποτα», εξηγεί ο Παύλος Μάρκογλου, υπάλληλος σε κατάστημα παιδικών υποδημάτων. «Ειδικά τώρα που είναι οι εκπτώσεις αγοράζουν αρκετά. Ο τζίρος έχει ανέβει συγκριτικά με πέρυσι, καθώς με τα capital controls είχαν νεκρώσει όλα. Μπορούμε να πούμε ότι βγάζουμε τα… «σπασμένα» του περσινού καλοκαιριού».
«Εφέτος έχουμε πάρα πολλούς πελάτες που είναι τουρίστες. Τον 15 Αύγουστο ήμουν ανοιχτά και ενώ πίστευα ότι δεν θα είχε δουλειά τελικά είχα χάρη στους τουρίστες. Δεν προλάβαινα να εξυπηρετώ», επισημαίνει επιχειρηματίας στο χώρο της ένδυσης. «Οι περισσότεροι πελάτες είναι Ρώσοι, Βαλκάνιοι ακόμα και Σουηδοί» λέει η ίδια. «Οι Ρώσοι ό,τι βλέπουν και τους αρέσει το αγοράζουν. Μόνο ένα ποσοστό από αυτούς κάνει παζάρια και οι περισσότεροι μάλιστα πληρώνουν με πιστωτική».

O Γιώργος Μουρατίδης, καταστηματάρχης υπογραμμίζει πως «αν και οι τουρίστες της πόλης είναι μικρό ποσοστό παρ’ όλα αυτά βοηθούν σημαντικά τον τζίρο των καταστημάτων της περιοχής τους θερινούς μήνες». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.