Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

Μία «Φιέστα» για έργο-βιτρίνα 300.000 ευρώ

Αυτός ο σταμπωτός πεζόδρομος με τα λίγα φωτιστικά κόστισε 300.000 ευρώ
«Φιέστα», ετοιμάζει η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού για να εγκαινιάσει την «ανάπλαση» του πεζόδρομου των ΚΑΑΥ, ενός έργου μήκους όλο κι’ όλο 170 μέτρων που κόστισε ούτε λίγο, ούτε πολύ, τριακόσιες χιλιάδες ευρώ από τα ταμεία του Δήμου. Και κοντά σ’ αυτό και η συγκυρία: Φέρνουν έναν στρατηγό, τον αρχηγό Στρατού, να εγκαινιάσει ένα έργο ανήμερα της 21ης Απριλίου!! Το ότι το έργο αυτό έγινε αποκλειστικά σχεδόν για την εξυπηρέτηση των ΚΑΑΥ, το καταλάβαμε από την αρχή, δεν χρειάζονταν οι διοικούντες τον Δήμο να το επιβεβαιώνουν μ’ αυτό τον τρόπο.

Παραθέτουμε στη συνέχεια το πολύ εύστοχο σχόλιο που δημοσίευσε για το θέμα αυτό ο «Ακτιβιστής»:

Ευτυχώς δεν μείνανε στον χαρακτηρισμό "διάνοιξη" αλλά το στρογγυλέψανε ανακοινώνοντάς το ως "ανάπλαση". Αλλά η υπερβολή είναι και πάλι καταφανέστατη αφού η πλήρης ονομασία τους έργου και της εκδήλωσης εγαινίων και προβολής του που θα γίνει την Παρασκευή 21 Απριλίου στις 12.00 είναι:
Εγκαινιάζεται το έργο ‘’Ανάπλαση του παραλιακού μετώπου μεταξύ Νέων Επιβατών και Αγίας Τριάδας (έμπροσθεν του Κέντρου Αναψυχής Αξιωματικών Υπαξιωματικών ΚΑΑΥ)’’.

Το είχαμε γράψει και το Νοέμβριο (Διάνοιξη, ανάπλαση ή υπεραξία ο νέος δρόμος μπροστά στα ΚΑΑΥ ;;;), όταν έφταναν στο τέλος τους οι παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής του Θερμαϊκού στον ιδιωτικό (μέχρι πρόσφατα) δρόμο των στρατιωτικών στα ΚΑΑΥ της Αγίας Τριάδας, με προϋπολογισμό 300.000 € που δόθηκαν από το υστέρημα των δημοτών. Κόστισε ακριβά η ανάπλαση των μόλις 170 μέτρων δρόμου πρόσοψη των παραθεριστικών κατοικιών του στρατού.

Πρόκειται για ένα έργο που δεν έχει ουδεμία επιπλέον χρησιμότητα ουσιαστικά πλην της διέλευσης πεζών και ποδηλάτων (η οποία γινόταν και πριν στρωθεί το οδόστρωμα με τα τριακόσια χιλιαρικάκια).

Πολύ ντόρος για το τίποτα λοιπόν. Η διάνοιξη του παραλιακού μετώπου και η παραλιακή ένωση των Νέων Επιβατών με την Αγία Τριάδα παραμένει ακόμα ένα εξαγγελθέν αλλά απραγματοποίητο έργο (όνειρο των κατοίκων).

Επιχαίρει λοιπόν η διοίκηση του Δήμου και οργανώνει για την Παρασκευή 21 Απριλίου στις 12 το μεσημέρι τα εγκαίνια του ανακαινισμένου πεζόδρομου από τον Δήμαρχο Θερμαϊκού, κ. Γ. Μαυρομάτη και τον Αρχηγό του Γ.Ε.Σ., Αντιστράτηγο κ. Αλκιβιάδη Στεφανή.
Παράλληλα με το δελτίο τύπου που λάβαμε πληροφορούμαστε πως αξιολογήθηκε πρόσφατα και εντάχθηκε σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ, η μελέτη του έργου ‘’Ανάπλαση παραλιακής ζώνης οικισμού Αγίας Τριάδας’’.

Ελπίζουμε να δούμε κάτι ουσιαστικότερο για μια περιοχή που μόνιμα βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στην υποβάθμιση. Και μη νομίζεται που πρόκειται για ένα μεγάλο έργο. Αφορά μια παραλιακή ζώνη μήκους λιγότερο από 500 μέτρα.

Ας ελπίσουμε με την αναμενόμενη ανάπλαση να αξιοποιηθούν επιτέλους τα δύο συγκροτήματα ( το Άκτιο και το ΠΙΚΠΑ) προς όφελος της ανάπτυξης του χωριού της Αγίας Τριάδας και της περιοχής γενικότερα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.