Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Χορού στη Θέρμη

Μια παράσταση αφιερωμένη στην Παγκόσμια Ημέρα Χορού παρουσιάζει η ΔΕΠΠΑΘ και Σχολή Χορού του Δήμου Θέρμης με τη συμμετοχή της Ανωτέρας Επαγγελματικής Σχολής Χορού της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Η παγκόσμιας ημέρας χορού, που καθιερώθηκε το 1982 από το Διεθνές Συμβούλιο χορού της ΟΥΝΕΣΚΟ και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 29 Απριλίου, ημερομηνία γέννησης του θεωρητικού του χορού και χορογράφου Ζαν- Ζώρζ Νοβέρ που γεννήθηκε το 1727. Σκοπός της παγκόσμιας ημέρας χορού και το ιδιαίτερο μήνυμα της ημέρας είναι να ενώσει όλους όσους ασχολούνται με την τέχνη του χορού, τέχνη της μούσας Τερψιχόρης, πέρα από πολιτικούς, πολιτισμικούς και ηθικούς φραγμούς.
Σχολή χορού ΕΛΣ
Η Σχολή ξεκίνησε αρχικά τον Νοέμβριο του 1995 η ως studio μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρέχοντας στους σπουδαστές δωρεάν μετεκπαίδευση στην τέχνη του χορού. Στόχος της ήταν να προετοιμάσει νέους χορευτές για το συγκρότημα μπαλέτου της ΕΛΣ. Από το 2004 η Σχολή λειτουργεί ως ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα εποπτευόμενο από το ΥΠΠΟΤ με τριετή φοίτηση και παρέχει στους αποφοίτους πτυχίο χορευτή ή δίπλωμα καθηγητή χορού. Αποστολή της Σχολής είναι η παροχή άρτιας εκπαίδευσης και κατάρτισης σε εξαιρετικά προικισμένα άτομα, προκειμένου να σταδιοδρομήσουν επαγγελματικά στην τέχνη του χορού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.