Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Αποσύρει η διοίκηση Μαυρομάτη απόφαση για το ιπποφορβείο

Μετά τις αντιδράσεις όλων των δημοτικών παρατάξεων και κυρίως τις έντονες αντιδράσεις της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» και τις σχετικές ενέργειες που αυτή προχώρησε, η διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού παίρνει πίσω την κατάπτυστη απόφαση που είχε ληφθεί από την προσκείμενη στο δήμαρχο κ.Μαυρομάτη πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, για την παραχώρηση έκτασης 12 στρεμμάτων εντελώς δωρεάν για 10 χρόνια σε έναν νεοσύστατο όμιλο  και την αποσύρει, αναγνωρίζοντας εμμέσως και τα σοβαρά παραπτώματα που διαπράχθηκαν.

Είναι η πρώτη φορά που η διοίκηση Μαυρομάτη οπισθοχωρεί και ακυρώνει απόφαση που η ίδια είχε λάβει, παραδεχόμενη μάλιστα δημοσίως ότι «υπήρξε αταξία» και ότι «δεν είχε συνεδριάσει νόμιμα» το τοπικό συμβούλιο Περαίας, πάνω στη γνωμοδότηση του οποίου, μετά από συνεδρίαση-μαϊμού, στηρίχθηκε και η απόφαση της Μαυροματικής πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, με οριακή πλειοψηφία 13 υπέρ και 10 κατά, για την παραχώρηση των 12 στρεμμάτων σε έναν νεοεμφανιζόμενο «Ιππικό Όμιλο Θερμαϊκού», του οποίου μάλιστα αγνοείται το καταστατικό καθώς και τα ιδρυτικά του μέλη.
Στην εισήγηση, με την οποία προτείνει στο Σώμα την ακύρωση της απόφασης που είχε ληφθεί στην προηγούμενη συνεδρίαση, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού, σημειώνει ότι μετά τις καταγγελίες της «Συμπολιτείας» για παράνομες μεθοδεύσεις στο θέμα αυτό, διενήργησε έλεγχο κατά τον οποίο «διαπιστώθηκε πράγματι αταξία ως προς τις κοινοποιήσεις των κλήσεων προς τρία μέλη του τοπικού συμβουλίου Περαίας» και κατόπιν «καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το τοπικό συμβούλιο Περαίας δεν είχε συνεδριάσει νόμιμα».
Το εξωφρενικό είναι ότι ενώ την Τετάρτη 3 Μαίου το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού θα ακυρώσει, σύμφωνα με την πρόταση του κ. Αδαμίδη την απόφαση παραχώρησης της έκτασης, μία ημέρα πριν, την Τρίτη 2 Μαίου, η πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Περαίας, Σουλτάνα Κάλφα, συγκαλεί σε συνεδρίαση το τοπικό συμβούλιο Περαίας, με τελευταίο θέμα «Γνωμοδότηση για τη δωρεάν παραχώρηση τμήματος του αγρ/χίου 1158α αγροκτήματος Περαίας της Δ.Ε. Περαίας» !!

Οι τρεις επιστολές της «Συμπολιτείας»
Σημειώνεται ότι τις επόμενες ημέρες μετά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού της 19ης Απριλίου 2017, κατά την οποία είχε ληφθεί η… προβληματική απόφαση, ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού» Σπύρος Κουζινόπουλος, είχε αποστείλει προς τον δήμαρχο κ. Γιάννη Μαυρομάτη τρεις επιστολές για το θέμα αυτό.
-Στην πρώτη επιστολή, στις 20-4-2017, ζητούσε αντίγραφα των αποδεικτικών επίδοσης της ειδοποίησης προς τους τοπικούς συμβούλους Περαίας για την υποτιθέμενη συνεδρίαση της 20-3-2017 κατά την οποία φέρονταν να δίδεται η συναίνεση του Τοπικού Συμβουλίου Περαίας και μάλιστα «ομόφωνα» στην παραχώρηση. Ενώ επίσης απαιτούσε εξηγήσεις  εγγράφως από το Γραφείο Περιουσίας της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου, από που προκύπτει ότι η παραχώρηση εντελώς δωρεάν ενός δημοτικού ακινήτου σε έναν νεοσύστατο "Ιππικό Όμιλο" μπορεί να γίνει με την επίκληση της "αντιμετώπισης έκτακτης και επείγουσας ανάγκης".
-Στη δεύτερη επιστολή-αίτηση, που στάλθηκε στις 21-4-2017, ο Σπ. Κουζινόπουλος ζητούσε να του χορηγηθεί αντίγραφο  του καταστατικού του «Ιππικού Ομίλου Θερμαϊκού», καθώς και κατάλογος των ιδρυτικών μελών του.  
-Τέλος στην τρίτη επιστολή με ημερομηνία 24-4-2017 ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» ζητούσε από τον δήμαρχο κ. Μαυρομάτη να ζητήσει την παραίτηση της προέδρου του τοπικού συμβουλίου Περαίας από τη θέση που κατέχει, εφόσον δεν είχε η ίδια την ευθιξία να παραιτηθεί από μόνη της μετά τις σοβαρές και ποινικά κολάσιμες ενέργειες στις οποίες προέβη.
Περιττό φυσικά να αναφερθεί ότι και για τις τρεις επιστολές-αιτήσεις δεν υπήρξε μέχρι σήμερα καμιά απάντηση από πλευράς της διοίκησης του δήμου Θερμαϊκού.

Η εισήγηση του Προέδρου του Δ.Σ. Σπ. Αδαμίδη
Λόγω του ενδιαφέροντος που υπάρχει, παραθέτουμε στη συνέχεια ολόκληρη την εισήγηση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου κ. Σπ. Αδαμίδη για την ανάκληση και την ακύρωση της απόφασης παραχώρησης των 12 στρεμμάτων δημοτικής έκτασης:
                                                  ΕΙΣΗΓΗΣΗ
ΘΕΜΑ : Ανάκληση της υπ’ αριθ. 180/2017 Απόφασης του Δ.Σ., που αφορά στη «Δωρεάν Παραχώρηση τμήματος του αγροτεμαχίου 1158α του αγροκτήματος Περαίας στη Δ.Κ. Περαίας».

Στην 11η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θερμαϊκού, η οποία πραγματοποιήθηκε στις 19-4-2017, συζητήθηκε μεταξύ των άλλων και η αναφερόμενη στο εισηγητικό του θέματος παραχώρηση τμήματος αγροτεμαχίου. Μετά τη συζήτηση λήφθηκε η υπ’ αριθ. 180/2017 απόφαση μας. Για το θέμα αυτό, το Τοπικό Συμβούλιο Περαίας, είχε λάβει την υπ’ αριθ. 24/2017 γνωμοδοτική απόφασή του.
      Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στο δημοτικό συμβούλιο, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ» κ. Σπύρος Κουζινόπουλος, ανέφερε πως κατά τη σχετική συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Περαίας, δεν είχαν κληθεί να παραστούν οι δύο τοπικοί σύμβουλοι της παράταξής του, κ.κ. Χρυσούλα Λιάπη και Αθανάσιος Τσόκας.
      Μάλιστα, στις 21-4-2017, ο κ. Κουζινόπουλος, κατέθεσε το με ιδία ημερομηνία έγγραφό του για το ίδιο ζήτημα. Κατόπιν του αιτήματος αυτού, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, διενέργησε έλεγχο των αποδεικτικών επιδόσεως της πρόσκλησης για συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου Περαίας, προκειμένου να διαπιστώσει εάν τηρήθηκε η κατά νόμο προδικασία για τη νόμιμη συνεδρίασή του.
      Επειδή από τον έλεγχο που διενήργησε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. διαπιστώθηκε πράγματι αταξία ως προς τις κοινοποιήσεις των κλήσεων προς τρία μέλη του τοπικού συμβουλίου Περαίας και συγκεκριμένα δεν ανευρέθησαν σχετικά αποδεικτικά επιδόσεως της πρόσκλησης αφού δεν ήταν δυνατή η επιβεβαίωση παραλαβής τους από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.   
     Μετά από τη διαπίστωση αυτή, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι το τοπικό συμβούλιο Περαίας δεν είχε συνεδριάσει νόμιμα, αφού δεν τηρήθηκε η προδικασία και ως εκ τούτου η υπ’ αριθ. 24/2017 γνωμοδοτική απόφασή του δεν είχε ληφθεί νόμιμα.
    Επομένως, για τους ίδιους ακριβώς λόγους, πρέπει να ανακληθεί και να ακυρωθεί η υπ’ αριθ. 180/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού ελλείπει από τα στοιχεία της εισηγήσεως, γνωμοδοτική απόφαση του τοπικού συμβουλίου Περαίας επί του θέματος.
    Για το λόγο  αυτό, παρακαλώ όπως γίνει δεκτή η ως άνω εισήγηση.
                                                                                 Μετά τιμής
                                                           Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου
                                                                            Σπύρος Αδαμίδης»

                                     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.