Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Το κινητό πολυϊατρείο του "Χαμόγελου του παιδιού" στο Θερμαϊκό

Το κινητό πολυϊατρείο ‘’ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ’’ του ‘’Χαμόγελου του Παιδιού’’, θα εγκατασταθεί στο Δήμο Θερμαϊκού για πέντε ημέρες, προκειμένου να υποβληθούν σε προληπτικό ιατρικό/οδοντιατρικό έλεγχο παιδιά, που θα συνοδεύονται από γονείς, κηδεμόνες ή εκπαιδευτικούς, που θα έχουν μαζί τους υπογεγραμμένο σχετικό έγγραφο συγκατάθεσης.

 Το πρόγραμμα αυτό λειτουργεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Υγείας, με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης στα παιδιά.
Το κινητό πολυϊατρείο του ‘’Χαμόγελου του Παιδιού’’ διαθέτει τέσσερα αυτόνομα ιατρεία και στελεχώνεται από εθελοντές γιατρούς (παιδίατρο, οφθαλμίατρο, ωτορινολαρυγγολόγο), από εθελοντές οδοντιάτρους, καθώς και από νοσηλευτικό ή άλλο προσωπικό του Οργανισμού. Καθημερινά 40 – 45 παιδιά/μαθητές του Δήμου μας θα έχουν τη δυνατότητα να εξετάζονται προληπτικά.
Στα παιδιά που υποβάλλονται σε προληπτικό ιατρικό/οδοντιατρικό έλεγχο παραδίδεται ατομικό δελτίο προληπτικού ελέγχου, προκειμένου οι γονείς να λάβουν γνώση και οδηγίες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την Τετάρτη 26 Απριλίου και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 30 Απριλίου 2017. Ώρες λειτουργίας 8.30΄ έως 16.30΄.

Το κινητό πολυϊατρείο ‘’ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ’’ θα εγκατασταθεί στο χώρο του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, στην Περαία (οδός Ανθέων) και υπεύθυνοι επικοινωνίας θα είναι ο κ. Παναγιώτης Κολλάρας, ιατρός, δημοτικός σύμβουλος (τηλ. 2310/993271,  6945/276585) και η κ. Βικτώρια Καρακώστα, Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού (τηλ. 23920/22341).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.