Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Βγήκαν τα "μαχαίρια" μεταξύ Τζιτζικώστα και Καλαφάτη

Τζιτζικώστας-Καλαφάτης και στη μέση Μπουτάρης 
Βγήκαν τα "μαχαίρια" μεταξύ Τζιτζικώστα και Καλαφάτη, καθώς οι δύοπροσκείμενοι στη Ν.Δ. πολιτικοί, τόσο ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας όσο και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης και βουλευτής Σταύρος Καλαφάτης, φαίνεται ότι βρίσκονται σε έναν ιδιότυπο διαγκωνισμό για το ποίός θα κερδίσει περισσότερους πόντους στο εσωκομματικό παιχνίδι.

Κύκλοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σχολίασαν με δηξκτικό τρόπο τις σημερινές δηλώσεις του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, Σταύρου Καλαφάτη, ο οποίος κάλεσε τον Απόστολο Τζιτζικώστα και τον Γιάννη Μπουτάρη να κάνουν ένα οικογενειακό συμβούλιο, να τα βρουν και να συμφωνήσουν πέντε έργα για το καλό της πόλης. 
Όπως έλεγαν οι κύκοι αυτοί: "Θέλει προσπάθεια για να χάσει εκλογές κάποιος από τον κ. Μπουτάρη, που αδυνατεί ακόμα και σήμερα να καταλάβει πώς λειτουργεί το ΕΣΠΑ, αν και από τη δήλωση του κ. Καλαφάτη φαίνεται ότι και ο ίδιος μάλλον δυσκολεύεται να καταλάβει ότι στα ευρωπαϊκά προγράμματα δεν χωρούν φιλικές ή άλλες σχέσεις.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κάνει έργα παντού και θέλει να γίνονται έργα σε όλους τους Δήμους. Άλλωστε, γι’ αυτό έχει εγκρίνει προς χρηματοδότηση όλες τις ώριμες προτάσεις –δυστυχώς ελάχιστες- που έχει καταθέσει ο Δήμος Θεσσαλονίκης μέχρι σήμερα.

Προτείνουμε στον κ. Καλαφάτη, που αν κρίνουμε από τη χαλαρή αντιπολιτευτική του στάση στα Δημοτικά Συμβούλια μάλλον έχει πιο κοντινές σχέσεις με την οικογένεια Μπουτάρη από τον Περιφερειάρχη, να προσπαθήσει να εξηγήσει στον Δήμαρχο ότι στο ΕΣΠΑ εντάσσονται με οδηγία της ΕΕ μόνο ώριμες μελέτες και προτάσεις, όχι εκθέσεις ιδεών", τόνισαν κύκλοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας .

Το σχόλιο Καλαφάτη, όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε την ενόχληση της περιφέρειας, καθώς ο περιφερειάρχης έχει τονίσει πολλές φορές πως η κόντρα του με τον Γιάννη Μπουτάρη, συντηρείται με ευθύνη του δημάρχου.

Ειδικότερα για τα πυρά του δημάρχου αναφορικά με τη διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ, τόσο ο περιφερειάρχης όσο και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου έχουν πει ότι όλα αυτά ήταν στημένα από τον δήμο προκειμένου να δικαιολογήσει την απόφαση του κ. Μπουτάρη να ζητήσει δάνειο 20 εκατομμυρίων ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Έτσι θεωρούν άστοχη την παρέμβαση του κ. Καλαφάτη ο οποίος φάνηκε να τους αντιμετωπίζει ως συνυπεύθυνους για τους καβγάδες των τελευταίων μηνών. 

Η δήλωση Καλαφάτη

Νωρίτερα ο Σταύρος Καλαφάτης, αναφερόμενος στην κόντρα Μπουτάρη - Τζιτζικώστα για τη διαχείριση των κονδυλίων ΕΣΠΑ στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, τόνισε πως πρέπει να κάνουν ένα οικογενειακό συμβούλιο, να τα βρουν και να συμφωνήσουν πέντε έργα για το καλό της πόλης.

"Εμείς δεν μπαίνουν στα αίτια της διαμάχης τους, αλλά όπως φαίνεται ο δήμαρχος αδυνατεί να συνεργαστεί με έναν άνθρωπο που έχει και συγγενικές σχέσεις. Να συνεργαστούν για το καλό της Θεσσαλονίκης", τόνισε ο κ. Καλαφάτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.