Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Τέλη Μαίου δρομολόγια από τα καραβάκια στο Θερμαϊκό

Με το ίδιο «τσουχτερό» εισιτήριο των 3 ευρώ, αρχίζουν στα τέλη Μαίου δρομολόγια στο Θερμαϊκό τα καραβάκια της κοινοπραξία Thessaloniki Waterways, που αρχικά θα είναι δύο, τα γνωστά «Κωνσταντής» και τον «Άγιος Γεώργιος», με την υπόσχεση ότι αυτά θα γίνουν στη συνέχεια τέσσερα από τον Ιούλιο, κάνοντας στάσεις, εκτός από την Περαία και τους Νέους Επιβάτες, και στη μαρίνα της Αρετσούς στην Καλαμαριά, καθώς και στην Αγία Τριάδα.

 θα πραγματοποιούν φέτος τα καραβάκια που εδώ και τρία καλοκαίρια πλέουν στο Θερμαϊκό, μεταφέροντας τουρίστες και ντόπιους από τη Θεσσαλονίκη στην Περαία και τους Νέους Επιβάτες. Για αρχή, από τα τέλη Μαΐου, δύο καραβάκια, και στη συνέχεια, από τον Ιούλιο, συνολικά τέσσερα, αναμένεται να σηκώσουν άγκυρα για να προσφέρουν το όμορφο θαλάσσιο ταξίδι σε όσους επιθυμούν να δροσιστούν, απολαμβάνοντας τη βόλτα τους ή το μπάνιο τους σε κάποια από τις κοντινές παραλίες.
Η λειτουργία των συγκεκριμένων δρομολογίων φαίνεται ότι είναι ιδιαίτερα επικερδής, καθώς σύμφωνα με τον πλοιοκτήτη Μάνο Κάιλα, η κοινοπραξία μετέφερε το 2016 περίπου 50.000 επιβάτες με τα καραβάκια και φέτος το καλοκαίρι, αναμένει αύξηση περίπου 10%.
Σύμφωνα με τις υποσχέσεις του πλοιοκτήτη, τα καραβάκια θα ξεκινούν από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και θα κάνουν στάσεις στο Λευκό Πύργο, στη μαρίνα Αρετσούς, στην Αγία Τριάδα και στο λιμάνι της Περαίας για να καταλήγουν στους Νέους Επιβάτες. Ωστόσο, οι στάσεις στην Καλαμαριά και στην Αγία Τριάδα θα ξεκινήσουν να ισχύουν από τον Ιούλιο όπου τα καραβάκια από δύο θα γίνουν τέσσερα, καθώς θα προστεθούν τα σκάφη «Θερμαϊκός» και την «Άρτεμις».
Υπενθυμίζεται ότι και πέρσι η συγκεκριμένη κοινοπραξία είχε υποσχεθεί ότι θα αυξάνονταν τα καραβάκια της από δύο σε τρία και ότι θα καθιερώνονταν και στάση στην Αγία Τριάδα, υπόσχεση που όμως δεν τηρήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της περσινής περιόδου.

Με δηλώσεις στη Voria.gr ο κ. Κάιλας, τα «ρίχνει» εμμέσως και στη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού, λέγοντας ότι η Thessaloniki Waterways είχε πρόθεση να διευρύνει τον σκοπό της θαλάσσιας μετακίνησης από ψυχαγωγικό σε μεταφορικό, εξυπηρετώντας τους κατοίκους της Περαίας και των Νέων Επιβατών, κάτι τέτοιο, όμως, δεν μπορεί να συμβεί λόγω των προβληματικών υποδομών. «Στον δήμο Θερμαϊκού δεν υπάρχει λιμάνι όπου να μπορεί το καράβι να διανυκτερεύσει, ούτως ώστε να πραγματοποιήσει πρωινό δρομολόγιο που να ξεκινά από την Περαία. Το λιμάνι της Περαίας έχει υποστεί προσάμμωση, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η προσάραξη στο εσωτερικό του. Έχουμε συζητήσει το θέμα αυτό με τη δημοτική αρχή, ωστόσο δεν έχει υπάρξει λύση μέχρι στιγμής», λέει ο πλοιοκτήτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.