Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Εκδηλώσεις για την επαναλειτουργία της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Θεσσαλονίκης

Με μια σειρά ολοήμερων δράσεων πολιτιστικού, ψυχαγωγικού και κοινωνικού περιεχομένου, με τίτλο «Στη βιβλιοθήκη ξανά!», την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017, ο Δήμος Θεσσαλονίκης εγκαινιάζει την επαναλειτουργία της Κεντρικής Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Εθνικής Αμύνης 27 και Αλεξάνδρου Σβώλου). Η  βιβλιοθήκη παρέμενε κλειστή επί 16 μήνες για να πραγματοποιηθούν εργασίες συντήρησης και επισκευής του κτηρίου.
 
Ο προγραμματισμός περιλαμβάνει τις παρακάτω εκδηλώσεις:
· 10.00 έως 12.00: «Πυραμίδες και άλλα περίεργα μαθηματικά πλάσματα» – Τεχνική Οριγκάμι με τη μαθηματικό, Κωνσταντία Πολύζου, στο νεοσύστατο παιδικό τμήμα (ισόγειο).
· 16.00 έως 21.00: «Ας δώσουμε στα βιβλία μια δεύτερη ευκαιρία», οι επισκέπτες της βιβλιοθήκης θα μπορούν να αποκτήσουν συνολικά περισσότερα από 6.000 βιβλία, ενώ παράλληλα θα έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν στην εθελούσια προσφορά τροφίμων μακράς διάρκειας, με στόχο την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Τη δράση θα πλαισιώσει μουσικά η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, από τις 19.00.
· 18.30 έως 20.00: «Οι κούκλες λένε παραμύθια» – Παράσταση κουκλοθέατρου, με τη συμμετοχή των Μ. Καραπάτσιου, Π. Αποστολίδου, Α. Συριώδη, Ε. Αμανατίδου και Ο. Γιαννακοπούλου, παιδική βιβλιοθήκη (ισόγειο).
· 20.00: «Ανοίξαμε και σας κερνάμε λέξεις» – Πέντε από τους σημαντικότερους θεσσαλονικείς λογοτέχνες διαβάζουν κείμενά τους για την πόλη. Συμμετέχουν: Γιώργος Σκαμπαρδώνης, Σάκης Σερέφας, Ισίδωρος Ζουργός, Σοφία Νικολαΐδου. Την εκδήλωση συντονίζει ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και πρόεδρος της Εταιρίας Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης, Ηλίας Κουτσούκος, στην αίθουσα εκδηλώσεων (2ος όροφος).
Στη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν οργανωμένες ξεναγήσεις για μαθητές σχολείων, ενώ στις 19.00, θα ξεναγηθούν στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις της βιβλιοθήκης οι Προξενικές Αρχές, εκπρόσωποι φορέων της πόλης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα, ο Σύνδεσμος Εκδοτών Β.Ε. θα δωρίσει έναν ικανό αριθμό βιβλίων στο νεοσύστατο παιδικό τμήμα της βιβλιοθήκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.