Τρίτη 11 Απριλίου 2017

H λειτουργία του Δημοτικού Κοινωνικού Φαρμακείου

Εκατό και πλέον άτομα εξυπηρετήθηκαν το τρίμηνο Ιανουαρίου – Μαρτίου από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Θερμαϊκού. Σύμφωνα με το απολογιστικό δελτίο της δομής, εκτελέστηκαν συνταγές φαρμάκων, που ικανοποίησαν όλες τις ανάγκες, ενώ προωθήθηκαν στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ φάρμακα για ειδικές ομάδες ασθενών (ναρκομανείς, ψυχασθενείς, καρκινοπαθείς, κ.α.).

Επιπροσθέτως, ο χώρος του κοινωνικού φαρμακείου διατέθηκε σε 25 συνδημότες μας, που έχρηζαν άμεσης, δωρεάν, εξέτασης για χοληστερίνη, απεστάλησαν ρουχισμός και φάρμακα στο ίδρυμα «Γέροντας Παΐσιος», ενώ, σε συνεργασία με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», βοηθήθηκαν μοναχικά άτομα που έχουν ανάγκη ιδιαίτερης φροντίδας.
Σημαντική ήταν η προσφορά αλληλεγγύης σε άπορη γυναίκα, μητέρα νεογέννητου, που βρίσκεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας, η οποία δέχτηκε βοήθεια τόσο από φάρμακα υψηλής αξίας, όσο και από εξοπλισμό και ρουχισμό πρώτης ανάγκης.
Επισημαίνεται ότι το Κοινωνικό Φαρμακείο προσφέρει δωρεάν φάρμακα και υγειονομικό υλικό σε άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση φτώχειας ή απειλούνται από αυτή, καθώς και σε μέλη ευπαθών ομάδων που χρήζουν άμεσης βοήθειας και έχουν αποκλεισθεί από τις κρατικές δομές υγείας λόγω αδυναμίας ασφαλιστικής ικανότητας. Δέχεται δωρεές από ευαισθητοποιημένους πολίτες, από τοπικούς φαρμακευτικούς συλλόγους και φαρμακοβιομηχανίες.
Το Κοινωνικό Φαρμακείο λειτουργεί με την πολύτιμη βοήθεια των δύο εθελοντριών, κ. Φρειδερίκης Βούκαλη και κ. Νίκης Τηλκερίδη, και βρίσκεται στο Κοινοτικό Κατάστημα Ν. Επιβατών, από Δευτέρα έως Πέμπτη και ώρες 10:00 – 14:00.

Για πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 23920 75930

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.