Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Συμμετοχή του δήμου Θερμαϊκού στο πρόγραμμα BIOREAL

Εγκρίθηκε η συμμετοχή του δήμου Θερμαϊκού στο Διασυνοριακό Πρόγραμμα Συνεργασίας ‘’INTEREG IPA GREECE’’ και ακρωνύμιο  ‘’BIOREAL’’, που αποβλέπει στη μείωση του όγκου των παραγόμενων οικιακών απορριμμάτων με την κομποστοποίησή τους, με στόχο της βελτίωση της περιβαλλοντικής προστασίας και της ποιότητας ζωής.

 Η κομποστοποίηση είναι ο πιο άμεσος και σημαντικός τρόπος ανακύκλωσης. Είναι η διαδικασία κατά την οποία, αντί να πετάμε στα σκουπίδια τα υπολείμματα των φαγητών που τρώμε, τα ξερά φύλλα και τα λουλούδια που μαζεύουμε, ακόμη και τις στάχτες από το τζάκι, όλα αυτά τα ρίχνουμε σε ειδικό κάδο, όπου, χωρίς κόπο, μετά από λίγους μήνες, με τη βοήθεια του οξυγόνου, της θερμοκρασίας που αναπτύσσεται στον κάδο, αλλά και της ύπαρξης μικροοργανισμών, γίνεται η αποσύνθεση των σκουπιδιών, που μετατρέπονται έτσι σε φυσικό λίπασμα έτοιμο προς χρήση.
 Με τον τρόπο αυτό τα οφέλη που προκύπτουν είναι: α) Προστασία της δημόσιας υγείας, β) μείωση των μεταφερομένων αποβλήτων σε χώρους υγειονομικής ταφής, γ) εξοικονόμηση χρημάτων, δ) εμπλουτισμός εδάφους με θρεπτικά συστατικά και οργανικές ουσίες, ε) κοινωνικά οφέλη, στ) οικονομικά οφέλη.

 Παράλληλα, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα δοθούν χρήσιμες πληροφορίες και οδηγίες για  τη σωστή και αποδοτική χρήση του προγράμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.