Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

Συμπολιτεία Θερμαϊκού: «Χάσαμε και φέτος το τρένο της τουριστικής προβολής του δήμου Θερμαϊκού»

«Το χάσαμε και φέτος το τρένο της τουριστικής προβολής του δήμου Θερμαϊκού», παρατήρησε ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας Θερμαϊκού», Σπύρος Κουζινόπουλος στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και συμφώνησε απολύτως με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Γιώργο Τσαμασλή για την ανάγκη οργάνωσης ειδικής συνεδρίασης του Δήμου για το θέμα της τουριστικής ανάπτυξης.

Η συζήτηση για το ζήτημα, προκλήθηκε μετά την ενημέρωση που έκανε ο πρόεδρος της Τουριστικής Επιχείρησης Θερμαϊκού, Ιωσήφ Μισαλέμης για τη συμμετοχή της ΤΕΘ σε ενημερωτική εκδήλωση της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, όπου παρουσιάστηκαν εκεί οι τουριστικές δυνατότητες και της περιοχής του Θερμαϊκού.
Παίρνοντας το λόγο ο επικεφαλής της παράταξης «ΘερμαΓικός» κ.Τσαμασλής, σημείωσε ότι η περιοχή δεν έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για την προσέλκυση επισκεπτών, αλλά δεν διαθέτει και τις απαραίτητες υποδομές. «Θα έρθει ο τουρίστας στην περιοχή για να δει τι, να μείνει που, να κινηθεί πως», είπε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας ο δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης κατηγόρησε τον κ. Τσαμασλή ότι ο Οργανισμός Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του οποίου για χρόνια ήταν πρόεδρος, είχε μόνιμα αποκλεισμένο το δήμο Θερμαϊκού από την τουριστικής προβολή όλης της υπόλοιπης περιοχής. Ισχυρίστηκε δε ότι η διοίκηση του Δήμου έχει βάλει όλα τα ζητήματα ένα-ένα στο τραπέζι και ανέφερε ως παράδειγμα την ανάπλαση της Αγίας Τριάδας, την εκβάθυνση μέρους του λιμανιού των Ν.Επιβατών κ.α.
Παίρνοντας το λόγο ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας» υπογράμμισε την απουσία κάθε προγραμματισμού για να γίνουν γνωστά τα πλεονεκτήματα του Θερμαϊκού στη διεθνή τουριστική αγορά, τονίζοντας με έμφαση:
«Ανοίξαμε ένα πολύ μεγάλο θέμα από μία απλή παρέμβαση του κ. Μισαλέμη. Ένα θέμα αιχμής για το δήμο Θερμαϊκού και πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά και όχι αποσπασματικά. Αν θέλουμε, αν νοιαζόμαστε για την τουριστική ανάπτυξη του Δήμου μας, από κει πρέπει να ξεκινήσουμε. «Από Διός άρξαστε», όπως έλεγαν και οι αρχαίοι.
Συμφωνώ απόλυτα με τον κ. Τσαμασλή να γίνει ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, όπως συμφωνώ και με την παρατήρηση του κ. Δημάρχου ότι πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερο βάρος στις υποδομές. Θέλω όμως να θυμίσω τις επανειλημμένες προτάσεις και υποδείξεις μας για ένα θέμα που η διοίκηση του Δήμου και της ΤΕΘ το αγνοεί συστηματικά:
Κάθε χρόνο, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οργανώνει την προβολή της περιοχής στις τουριστικές εκθέσεις των γειτονικών βαλκανικών χωρών. Και όπου μόνιμα στο περίπτερο της ΠΚΜ υπάρχουν σταντ, όπου μόνιμα προβάλλονται η Χαλκιδική, η Πιερία, η Ημαθία, ενώ φέτος για πρώτη φορά είχε σταντ και ο δήμος Βόλβης για να διαφημίσει την παραλία της Ασπροβάλτας.
Κι εμείς, με τα 60 χιλιόμετρα ακτογραμμής και τις πάμπολλες παραλίες που διαθέτουμε, δεν αξιωθήκαμε ούτε μία φορά να πάρουμε μέρος. Απουσιάζουμε κάθε φορά συστηματικά. Δεν βάζουμε το μυαλό μας να δουλέψει ότι αν θέλουμε να φέρουμε επισκέπτες και τουρίστες στην περιοχή μας, από αυτές τις χώρες θα τον φέρουμε. Από τη Βουλγαρία, τα Σκόπια, τη Σερβία, την Τουρκία κλπ. Δεν θα φέρουμε τουρίστες ούτε από την Αμερική, ούτε από την Αυστραλία, ούτε από την Ασία.

Πρέπει λοιπόν να αναπτύξουμε την προβολή μας σ’ αυτή την μεγάλη τουριστική αγορά. Φέτος το χάσαμε για μία ακόμη φορά το τρένο της τουριστικής προβολής του Θερμαϊκού. Ας πάρουμε τουλάχιστον εγκαίρως μέτρα, ώστε του χρόνου να μην απουσιάζουμε από αυτές τις τουριστικές εκθέσεις», κατέληξε ο Σπ. Κουζινόπουλος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.