Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Φάμελλος: Δημιουργία πράσινου και φωτοβολταϊκών σε όλατα νέα κτήρια

Την πρόθεσή του να υπάρξει θεσμική αλλαγή προκειμένου να είναι υποχρεωτική η δημιουργία πρασίνου και φωτοβολταϊκών συστημάτων σε όλα τα νέα κτίρια, έκανε γνωστή ο Αναπληρωτής Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στο συνέδτριο για την κλιματική αλλαγή που πραγματοποιεί η ΚΕΔΕ στο Ηράκλειο Κρήτης.

Παράλληλα  ο κ.Φάμελλος ανακοίνωσε στην ομιλία του ότι θα πραγματοποιηθούν προσλήψεις δασολόγων για υποστήριξη δασικών υπηρεσιών, ενώ 
«Η Ελλάδα στη Μεσόγειο πρέπει να λειτουργήσει διακρατικά και στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να υπάρξουν συνεργασίες και με τους δήμους» τόνισε ο υπουργός.  
Αποδεχόμενος την πρόσκληση του Προέδρου της ΚΕΔΕ για να συμμετάσχει στην επικείμενη συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ τη Μ. Τρίτη 11 Απριλίου, υπογράμμισε ότι η συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλει στην καταγραφή των ορίων των οικισμών και έκανε γνωστό ότι στο πλαίσιο της κατάρτισης των δασικών χαρτών προβλέπεται ατέλεια για τις δημοτικές περιουσίες. 

Γ. Τσιρώνης: Η Ελλάδα, λόγω γεωμορφολογίας, κινδυνεύει από μεγάλες καταστροφές
O Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γ. Τσιρώνης στην τοποθέτησή του υπογράμμισε ότι θα πρέπει η κλιματική αλλαγή να αξιοποιηθεί ως μια χρυσή ευκαιρία με βασικό στόχο να περιοριστούν στο ελάχιστο τα σκουπίδια που θα πετάμε. Στη συνέχεια ο κ. Τσιρώνης τόνισε ότι η Ελλάδα λόγω της γεωμορφολογίας της κινδυνεύει να υποστεί μεγαλύτερες φυσικές καταστροφές. Για το λόγο αυτό θα πρέπει όλοι οι φορείς να εργαστούν προς την κατεύθυνση της πρόληψης.   

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης χαιρετίζοντας το συνέδριο έδωσε συγχαρητήρια στην ΚΕΔΕ και στο Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αξιέπαινη πρωτοβουλία τους να ενσωματώσουν στο πυρήνα του διαλόγου το μείζον ζήτημα της κλιματικής αλλαγής που απασχολεί όλους ανεξαιρέτως και την καθημερινότητα των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό όπως τόνισε ο κ. Αρναουτάκης η συζήτηση για την κλιματική αλλαγή είναι επίκαιρη για όλη τη χώρα καθώς σύμφωνα με μελέτες βρίσκεται σε ‘’ κόκκινη ζώνη ‘’ των περιοχών που απειλούνται και πρότεινε ως αναγκαία παρέμβαση η Ελλάδα να εκπονήσει το δικό της σχέδιο αντιμετώπισης των κλιματικών αλλαγών, αλλά και την μείωση των εκπομπών με μια επιθετική πολιτική.

Β. Λαμπρινός: Στόχος είναι να ανακτήσουμε πόρους και να προστατέψουμε το Περιβάλλον
«Στόχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Κρήτη είναι να αναλάβουμε όλες εκείνες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες οι οποίες θα συμβάλλουν στην ανάκτηση πόρων και να προστατέψουμε το περιβάλλον». Τη σχετική επισήμανση έκανε ο δήμαρχος Ηρακλείου Κρήτης και Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Βασίλης Λαμπρινός.

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι καθημερινά διαπιστώνονται οι αρνητικές επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών και ανέφερε ως παράδειγμα  την υπερχείλιση του ποταμού Γιόφυρο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.