Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Δεν θα είναι υποψήφιος ο Γιώργος Κίρκος

Δεν θα είναι υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στις προσεχείς εκλογές ο πρώην βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του Κινήματος Γιώργος Κίρκος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου. Και σε γραπτή δήλωση που κατέθεσε στη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Β' Θεσσαλονίκης, υπογραμμίζει ότι ο δημόσιος βίος οδηγείται σε απαξίωση, θεωρεί άστοχα τα οικονομικά μέτρα της τελευταίας διετίας που οδήγησαν στη φτώχεια, σημειώνει ότι χρειάζονται τολμηρές αποφάσεις και προώθηση των μεταρρυθμίσεων, ενώ παρατηρεί πως απαιτείται να αποκατασταθούν οι δεσμοί του ΠΑΣΟΚ με την κοινωνία.

Η δήλωση μη υποβολής υποψηφιότητας την οποία κατέθεσε ο κ. Γιώργος Κίρκος έχει ως εξής:
«Κατά τη συνεδρίαση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Β' Θεσσαλονίκης, την 01.04.2012, στην οποία κλήθηκα ως μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, ανακοίνωσα την απόφασή μου να μην είμαι υποψήφιος βουλευτής, στην επικείμενη εκλογική αναμέτρηση.
Οι λόγοι που με οδήγησαν στην απόφασή μου αυτή, έχουν να κάνουν με την πολιτική κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα. Σήμερα, σ' αυτήν τη δυσμενή για τη χώρα συγκυρία, όπου χρειάζονται τολμηρές αποφάσεις, παρατηρείται μία απροθυμία, όσον αφορά την προώθηση των μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς της κοινωνίας.
Αυτή την ώρα που απαιτούνται γενναίες αποφάσεις και ισχυρή συναίνεση, ο δημόσιος βίος οδηγείται σε απαξίωση, με συμπεριφορές που δεν ταιριάζουν στο θεμέλιο λίθο του πολιτεύματός μας, τον κοινοβουλευτισμό.
Παράλληλα, τα οικονομικά μέτρα της τελευταίας διετίας αποδείχθηκαν άστοχα και έφεραν μεγάλη ύφεση και ανεργία. Οι περικοπές μισθών, συντάξεων και εισοδημάτων γενικότερα, έπληξαν τα μεσαία και χαμηλά στρώματα, οδηγώντας πολλές οικογένειες στη φτώχεια.
Η προσπάθεια ανασυγκρότησης και ανανέωσης της δημοκρατικής παράταξης, πρέπει να προχωρήσει άμεσα. Στόχος πρέπει να είναι ένα πλαίσιο, στο οποίο θα προτάσσεται η μεταρρύθμιση του πολιτικού και οικονομικού μοντέλου της χώρας, εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ευρωζώνης, με σεβασμό στις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, από ανθρώπους που έχουν το θάρρος να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Έτσι, θα αποκατασταθούν οι δεσμοί του Κινήματος με την κοινωνία και οι αξίες της παράταξης θα αποτελέσουν εγγύηση για πρόοδο και ανάπτυξη.
Σε μια πορεία με αυτά τα χαρακτηριστικά παραμένω ενεργός, όπως ήμουν πάντα μέσα στην κοινωνία και παρών στα κοινά.

Γιώργος Κίρκος
Γιατρός Ορθοπεδικός
πρώην Βουλευτής
Μέλος Εθνικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.