Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Νέος παιδικός σταθμός στη Νέα Μηχανιώνα

Τη δημιουργία ενός νέου παιδικού σταθμού στη Νέα Μηχανιώνα, αποφάσισε ομόφωνα στην τελευταία του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, μετά από εισήγηση  της «Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Θερμαϊκού» (ΔΗΚΕΘ).  Για το σκοπό αυτό, σύντομα πρόκειται να γίνει δημοπρασία για τη μίσθωση ακινήτου που θα στεγάσει τον νέο παιδικό σταθμό από το επόμενο φθινόπωρο.

Σύμφωνα με την εισήγηση που παρουσίασε στο δημοτικό συμβούλιο ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΘ κ. Χρήστος Βογιατζής, προκειμένου να εκδοθεί η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας του παιδικού σταθμού από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θα πρέπει το κτίριο που θα εξευρεθεί να είναι στα όρια της Ν.Μηχανιώνας, να είναι σύμφωνο με τις διατάξεις του ΓΟΚ, να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, να βρίσκεται σε ισόγειο όροφο για να έχουν εύκολη πρόσβαση τα παιδιά, να είναι εμβαδού από 170 τ.μ. έως 200 τ.μ., να διαθέτει αύλειο χώρο 120 τ.μ. τουλάχιστον για την τοποθέτηση παιδικής χαράς, να διαθέτει συστήματα συναγερμού και πυρασφάλειας κλπ.
Η διάρκεια μίσθωσης του κτιρίου, θα είναι κατ΄αρχήν για τέσσερα χρόνια, με δυνατότητα παράτασης, ενώ σαν ανώτατη προσφορά μισθώματος ορίζεται το ποσό των 950 ευρώ μηνιαίως.
Για τη δημοπρασία εξεύρεσης του χώρου εγκατάστασης του νέου παιδικού σταθμού της Νέας Μηχανιώνας, ορίστηκε επιτροπή που αποτελείται από τον πρόεδρο της ΔΗΚΕΘ, Χρ. Βογιατζή, ως πρόεδρο και τους δημοτικούς συμβούλους Γιάννη Τσαπουρνά, Αλεξάνδρα Φερβελή και Παναγιώτη Μήλιο, με αναπληρωτές τους Αριστείδη Λιόλιο και Αλεξάνδρα Καλαμβοκίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.