Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Νέα κυβέρνηση: Πολύ δουλειά, λίγα λόγια, χωρίς μισθό

Πολύ δουλειά, χωρίς πολλά λόγια, δίχως λιμουζίνες και ταξιδάκια, αλλά με ήθος και προσφορά, είναι όσα ζήτησε από τους υπουργούς της υπηρεσιακής κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, κατά την διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου η οποία διήρκησε μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά.

Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ανέφερε ότι τα προβλήματα δεν λύνονται μέσα σ΄ ένα μήνα και στόχος της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι «να οδηγήσει την χώρα σε ασφαλές λιμάνι στις επόμενες εκλογές, ώστε να προκύψει πολιτική λύση».
Προέτρεψε, κατά τις ίδιες πηγές, τα μέλη της κυβέρνησης να μιλούν μόνο για τα θέματα της αρμοδιότητάς τους κι όχι για ευρύτερα ζητήματα, αποφεύγοντας τις δηλώσεις που μπορεί να παρεξηγηθούν ή να αποκτήσουν κομματική χροιά και να αποτελέσουν αντικείμενο εκμετάλλευσης.

Ο κ. Πικραμμένος πρότεινε και συμφώνησαν όλοι οι υπουργοί να μην λάβουν την αμοιβή που προβλέπεται για τα καθήκοντά τους στον ένα μήνα που θα τα ασκούν, ενώ τους ζήτησε διακριτικότητα και να πραγματοποιήσουν μόνο τα απαραίτητα υπηρεσιακά ταξίδια. Ο πρωθυπουργός επεσήμανε, αναφέρουν οι ίδιες κυβερνητικές πηγές, την ανάγκη να τηρηθούν οι διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας αλλά αν κάποιες δεσμεύσεις μπορούν να συζητηθούν εκ νέου ,κάτι τέτοιο να επιδιωχθεί.

Στο ΝΑΤΟ ο ΥΠΕΞ, στην ΕΕ ο πρωθυπουργός

                                                                    
Ακόμη έγινε γνωστό ότι στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ δεν θα μεταβεί ο πρωθυπουργός και τη χώρα θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εξωτερικών Πέτρος Μολυβιάτης κι αν χρειαστεί και ο υπουργός Άμυνας Φράγκος Φραγκούλης. Αντιθέτως, ο κ. Πικραμμένος θα εκπροσωπήσει την χώρα στην Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε., την επόμενη εβδομάδα.
Ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζαννιάς επεσήμανε στη παρέμβαση του την ανάγκη να μην επικρατήσει χαλάρωση που μπορεί να ανατρέψουν τις προβλέψεις για τα έσοδα και τις δαπάνες του δημοσίου, καθώς και να αντιμετωπιστεί -συμβολικά και ουσιαστικά- η φοροδιαφυγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.