Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Στο ζενίθ η πολιτική αντιπαράθεση


Στο ζενίθ, βρίσκεται η πολιτική αντιπαράθεση εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου, με αιχμή τη σημερινή ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΝΔ και τη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «παίζει με την τύχη της χώρας» και λέει ψέματα στον ελληνικό λαό.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι «συνιστώσες» του εκπροσωπούν όλες εκείνες τις εμμονές και τις ιδεοληψίες που έφεραν τη χώρα στο σημερινό τέλμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.
Μεταξύ άλλων, υποστήριξε πως είναι ψέμα αυτό που ισχυρίζονται στον ΣΥΡΙΖΑ, ότι ακόμα κι αν καταγγείλουν μονομερώς τη δανειακή σύμβαση, οι δανειστές μας θα συνεχίσουν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις μας. «Κι όταν οι ξένοι αντιδράσουν, εμείς θα πάψουμε να πληρώνουμε τις δόσεις των δανείων μας. Ξεχνούν όμως, ότι τις δόσεις αυτές τις πληρώνουμε με τα χρήματα που οι ξένοι μας δίνουν. Και επιμένουν ακόμα, ότι δεν θα τολμήσουν οι ξένοι δανειστές μας να διακόψουν τη στήριξη που μας δίνουν, γιατί θα τους στοιχίσει, τάχα, πολύ περισσότερο. Αυτό κι αν είναι ψέμα», τόνισε.
Αν η Ελλάδα καταγγείλει μονομερώς το Μνημόνιο και εξαναγκαστεί να βγει από το ευρώ, είπε ο κ. Σαμαράς, αυτό θα στοιχίσει στην Ευρώπη από μισό ως ένα τρισεκατομμύριο. Αλλά, αν η Ελλάδα καταγγείλει το Μνημόνιο και δεν τη διώξουν από το ευρώ, πρόσθεσε, τότε το ίδιο, προφανώς, θα κάνουν τελικά κι άλλες χώρες που έχουν αντίστοιχα προβλήματα, όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία και η Ιταλία. Κι αυτό θα στοιχίσει στους υπόλοιπους Ευρωπαίους τα δεκαπλάσια, είπε.
Σύμφωνα με τον κ. Σαμαρά, είναι ψέμα και αυτό που λένε διάφορες «συνιστώσες» του ΣΥΡΙΖΑ, ότι έξοδος από το ευρώ κι επιστροφή στη δραχμή δεν θα είναι και τόσο φοβερό πράγμα.
«Η αλήθεια είναι η ακριβώς αντίθετη: Επιστροφή στη δραχμή σημαίνει ότι τα εισοδήματα οι περιουσίες και οι καταθέσεις θα μειωθούν σε λίγες μέρες τουλάχιστον στο μισό! Γιατί η νέα δραχμή θα υποτιμηθεί τουλάχιστον κατά 50%. Αλλά και οι τιμές θα αυξηθούν τουλάχιστον κατά 25%! Και το χρέος της χώρας ως ποσοστό του ΑΕΠ της θα διπλασιαστεί. Η Ελλάδα θα οδηγηθεί σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία και με το βιοτικό επίπεδο του λαού στο ένα τέταρτο του σημερινού.»
Είναι ψέμα ακόμα, ότι η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστήσει πιο «ελαστικές» τις θέσεις των δανειστών μας, πρόσθεσε ο Αντώνης Σαμαράς και είπε ότι πρώτος αυτός είχε διαφωνήσει με το Μνημόνιο και τη συνταγή του.
Σκληρή απάντηση από ΣΥΡΙΖΑ
Σκληρή ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του κ. Σαμαρά. «Αυτοί που βύθισαν την Ελλάδα, μαζί με την τρόικα και το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να διασωθούν, οδηγούν σε νέους διχασμούς ανασύροντας ξεπερασμένες διαχωριστικές γραμμές από το παρελθόν», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του.
Όπως αναφέρει, ο κ. Σαμαράς «υποκρίνεται ότι επιδιώκει την ανάπτυξη ή την επαναδιαπραγμάτευση, όταν την ίδια στιγμή θέλει την απρόσκοπτη εφαρμογή του μνημονίου 2, που σημαίνει νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, νέες απολύσεις στο δημόσιο τομέα, εκτίναξη της ανεργίας και νέα λουκέτα στην αγορά».
Όπως τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, για να ξεπεραστεί η κρίση στην Ευρώπη απαιτείται μια νέα στρατηγική που θα ανατρέπει τις νεοφιλελεύθερες αντικοινωνικές πολιτικές και την τραπεζοκρατία.
«Το αποφασιστικό βήμα που έγινε στις 6 Μάη μπορεί να ολοκληρωθεί στις 17 Ιουνίου με την πλήρη ανατροπή του μνημονίου και του φαύλου εγχώριου πολιτικού κατεστημένου, στέλνοντας ταυτόχρονα ένα μήνυμα αλλαγής συνολικά στην Ευρώπη», καταλήγει στην ανακοίνωσή του.
Απαντώντας με τη σειρά του στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Γιάννης Μιχελάκης, είπε: «Υποκριτές είναι όσοι κοροϊδεύουν τον Ελληνικό λαό, τάζοντας τα πάντα, ενώ ξέρουν την αλήθεια».
ΠΑΣΟΚ: Σε λογικές διχασμού οδηγεί ο Αντώνης Σαμαράς
Σε λογικές διχασμού οδηγεί τη χώρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, υποστηρίζει με ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.
«Ο κ. Σαμαράς και με τη σημερινή του ομιλία απέδειξε πώς εννοεί το μέτωπο για την προστασία της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας: Ολοταχώς επιστροφή πίσω στην ΕΡΕ και στις λογικές διχασμού των Ελλήνων», αναφέρει η κ. Γεννηματά και υποστηρίζει πως «άλλοθι γι’ αυτή του τη στάση έχει αποτελέσει δυστυχώς η πολυγλωσσία και οι αντιφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, που δημιουργούν ανησυχία και ανασφάλεια στους πολίτες».
ΚΚΕ: Αντιστρέφει την πραγματικότητα ο Α. Σαμαράς
«Με μεγάλο θράσος ο πρόεδρος της ΝΔ αντιστρέφει την πραγματικότητα για να συκοφαντήσει το ΚΚΕ. Κατηγορεί το ΚΚΕ και τους αγώνες των εργαζομένων για το κλείσιμο των επιχειρήσεων που οι καπιταλιστές κλείνουν αναζητώντας υψηλότερο κέρδος σε άλλες χώρες, για το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που τις κλείνουν τα μονοπώλια και η καπιταλιστική κρίση, η ένταξη και η προσαρμογή στην ΕΕ», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.