Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Αλλαγή πλεύσης μιας από τις 12 συνιστώσες


Η ΚΟΕ κατεβάζει αφίσα της και λέει τώρα ναι στην Ευρωζώνη
Η επίμαχη αφίσα που "εξαφανίστηκε" από το site της ΚΟΕ
Αλλαγή πλεύσης, ενόψει εκλογών, από μία από τις συνιστώσες  του ΣΥΡΙΖΑ, την ΚΟΕ (Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας), η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «εδώ και αρκετό καιρό το σύνθημα για έξοδο από την ευρωζώνη δεν είναι πλέον στις προτεραιότητες και τις άμεσες διεκδικήσεις της ΚΟΕ».

Η ανακοίνωση της συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ, εκδόθηκε με αφορμή αφίσα με το λογότυπό της που προβάλει την έξοδο από το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία, όπως διευκρινίζεται είχε εκδοθεί το 2010. Η αφίσα τις τελευταίες μέρες κατέβηκε και από το site της  KOE, όπου είναι αναρτημένες όλες οι αφίσες του κινήματος.
Θυμίζουμε ότι η ΚΟΕ είναι μία από τις 12 συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και στις εκλογές της 6ης Μαίου εξέλεξε 3 βουλευτές, τους Βασίλη Χατζηλάμπρου (Αχαΐα), Βασίλη Κυριακάκη (Φθιώτιδα) και Δημήτρη Κοδέλα (Αργολίδα).
Σχετικά με την επίμαχη αφίσα, αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΚΟΕ (Κομμουνιστική Οργάνωσης Ελλάδας): «Αγωνιζόμαστε μαζί με όλο το λαό ενάντια στο ειδικό καθεστώς στην Ελλάδα και στο σάπιο πολιτικό σύστημα που το υπηρετεί. Ταυτόχρονα ενισχύουμε τον αγώνα ενάντια στην κυρίαρχη νεοφιλελεύθερη, αντιλαϊκή, πολιτικά αντιδραστική και γερμανοποιημένη Ευρώπη. Για μια άλλη Ελλάδα σε μια άλλη Ευρώπη».
«Η ΚΟΕ έχει ενώσει τις δυνάμεις της με τον ΣΥΡΙΖΑ και την προσπάθειά του. Από τη θέση αυτή θέλει να συμβάλλει στις μεγάλες πολιτικές και κοινωνικές ανατροπές που δρομολογεί ο λαός. Αυτές οι ανατροπές είναι που κάνουν τις συνιστώσες της διαπλοκής να πανικοβάλλονται και να ψάχνουν σανίδα σωτηρίας σε φτηνά τεχνάσματα», προστίθεται.
Επισημαίνεται ακόμη ότι «η ΚΟΕ βρίσκεται στο επίκεντρο μιας οργανωμένης προβοκατόρικης επίθεσης, με στόχο να πληγεί ο ΣΥΡΙΖΑ στον οποίο μετέχει» και, στο πλαίσιο αυτό, καταγγέλλεται ότι «τα τελευταία εικοσιτετράωρα, πολιτικά κέντρα του συστημισμού, με πρωτοστάτη τη ΝΔ και τα ενεργούμενά τους στο χώρο των ΜΜΕ, περιφέρουν σε κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες παλιές αφίσες της ΚΟΕ με περιεχόμενο ενάντια στην ΕΕ, ζητώντας δίκην εισαγγελέως τέτοιες θέσεις και
τέτοιες δυνάμεις να καυτηριαστούν και να αποβληθούν από τον “εθνικό κορμό”...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.