Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Α.Παπαρήγα: "Το μνημόνιο ακυρώνεται μόνο από τη Βουλή και όχι από τα μπαλκόνια"


Την θέση ότι ούτε το εκλογικό αποτέλεσμα του Μαΐου, ούτε του Ιουνίου μπορεί να θεωρηθεί ότι καταργεί το μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση εξέφρασε η Αλέκα Παπαρήγα. Το μνημόνιο ακυρώνεται μόνο από τη Βουλή, τόνισε η γγ του ΚΚΕ. 

H κ. Παπαρήγα, επιτέθηκε εμμέσως στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «όποιος διακηρύσσει ότι το εκλογικό αποτέλεσμα αυτόματα καταργεί συνθήκες, το χρησιμοποιεί σαν επιχείρημα για να μη φέρει το θέμα στη Βουλή και για να πάει να διαπραγματεύεται στην ουσία ένα νέο μνημόνιο, μια νέα δανειακή συνθήκη στα όργανα της ΕΕ. Λέει συνειδητά ψέματα».
Επιπλέον, η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα τόνισε: «Κατεβαίνουν διάφορα κόμματα στην εκλογική μάχη και λένε το εξής πράγμα: Δεν θα μειωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις. Συμπεριφέρονται ως εξής: Είναι σαν να μας λένε ότι έχουμε το τυρί στα χέρια μας, δεν έχουμε το ψωμί, θα μας δώσει το ψωμί για να φάμε ψωμοτύρι. Ο λαός έχει χάσει και το ψωμί και το τυρί και ο λαός για να μπορέσει να αντέξει πρέπει να πάρει και αυξήσεις. Είναι θέματα που πρέπει να ξεκαθαριστούν στις εκλογές για να ξέρει ο καθένας αν το τιμόνι πάει προς τα αριστερά ή πάει προς τα δεξιά.
»Γιατί κοιτάξτε, η ΝΔ, η κεντροδεξιά, δεξιά θα πάει το τιμόνι. Αλλά και η αριστερά, όπως εμφανίζεται, εμφανίζεται με συνθήματα αριστερά αλλά το τιμόνι θα το στρίψει δεξιά, ιδιαίτερα στο πεδίο της οικονομίας. Αυτά για εμάς είναι το α και το ω. Όλες οι άλλες συζητήσεις είναι περιττές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.