Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Η 10η συνάντηση χορωδιών στη Θέρμη


Η Μικτή Χορωδία του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης με οδηγό της την αγάπη και το μεράκι για το τραγούδι, διοργανώνει την 10η Συνάντηση Χορωδιών, στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης, την Κυριακή 27 Μαΐου, στις 20.30, με είσοδο ελεύθερη.


Συμμετέχουν οι χορωδίες :
Μικτή Χορωδία Κέντρου Πολιτισμού Ταγαράδων.
Μικτή Χορωδία Δημοτικής Ενότητας ΤΡΙΑΝΔΡΙΑΣ ( Δήμου Θεσσαλονίκης )
ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Μικτή Χορωδία Κέντρου Πολιτισμού Νέας Ραιδεστού.
Μικτή Χορωδία Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης


Βιογραφικά χορωδιών :

Μικτή Χορωδία Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης
Η Μικτή Χορωδία τού Πολιτιστικού Κέντρου τού Δήμου Θέρμης ιδρύθηκε τό 1998,
μέ γνώμονα τήν προσφορά καί τήν αγάπη γιά τόν πολιτισμό καί τό χορωδιακό τραγούδι.
Η τοπική κοινωνία καί η αμέριστη συμπαράσταση τής Δημοτικής  αρχής, ανέδειξαν σύντομα ένα αξιόλογο σύνολο, μέ πλούσιο ρεπερτόριό και συμμετοχή σε πολλές εκδηλώσεις και χορωδιακά φεστιβάλ σε τοπικό, εθνικό, αλλά και διεθνές επίπεδο (Ιταλία’01, Βουλγαρία’05, Γερμανία’06, Σλοβακία ‘07, Ρουμανία ‘09).
Μαζί με τις παιδικές τις νεανικές  και τις άλλες μικτές χορωδίες των διαμερισμάτων του Δήμου, αποτελεί τη μεγάλη χορωδιακή οικογένεια του Πολιτιστικού Κέντρου που αριθμεί πάνω απο 200 χορωδούς!
Τή χορωδία διευθύνει ο Γιάννης Κούκας, στο πιανο η κ. Μαρια Βαφειαδου.

Μικτή Χορωδία Κέντρου Πολιτισμού Ταγαράδων.
Η χορωδία του Κέντρο Πολιτισμού του Δ.Δ. Ταγαράδων Δήμου Θέρμης ιδρύθηκε το 2004, αρχικά σαν γυναικεία, από το Νοέμβριου του 2006 λειτουργεί ως μικτή, δίνοντας τη δυνατότητα στα μέλη της να καλλιεργήσουν την αγάπη τους για το χορωδιακό τραγούδι.
Πλαισιώνει με την παρουσία της όλες τις θεσμικές εκδηλώσεις του τόπου και συμμετέχει σε χορωδιακές συναντήσεις μέσα και έξω από τα όρια του Δήμου.
Τη χορωδία διευθύνει ο κ. Χρήστος Γοργιας.

Μικτή Χορωδία Κέντρου Πολιτισμού Νέας Ραιδεστού.
Το Κ.Π. Νέας Ραιδεστού αντιμετωπίζοντας με ευαισθησία & ευθύνη την πολιτιστική άνθιση της περιοχής αποφάσισε το 2000 την ίδρυση χορωδίας. Σκοπός της η ανάπτυξη, η καλλιέργεια & η προβολή της χορωδιακής μουσικής, η ανάπτυξη καλών σχέσεων μεταξύ ανθρώπων και φορέων, αλλά και η προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Το 2006 ανασυντάχθηκε και έγινε πολυφωνική. Σήμερα η μικτή χορωδία‚ ανανεωμένη, αποτελείται από 35 χορωδούς που πλαισιώνουν τις περισσότερες εκδηλώσεις που πραγματοποιεί η Νέα Ραιδεστός και ο Δήμος Θέρμης.
Με πλούσιο ελληνικό ρεπερτόριο και συμμετοχή σε πολλές εκδηλώσεις και χορωδιακά Φεστιβάλ‚ σε τοπικό, εθνικό, αλλά και διεθνές επίπεδο.
Μερικές από τις πιο σημαντικές  συμμετοχές: 2008 Αράχοβα, 2009 Γερμανία, 2010 Φέρρες και Σκιάθο, 2011 Χαλκιδική, 2012 Βουλγαρία.
Στις δραστηριότητες της χορωδίας συγκαταλέγεται και η οργάνωση  του χορωδιακού φεστιβάλ Νέας Ραιδεστού «Συντροφιά με τις Νότες».
Τη χορωδία διευθύνει, από τον Οκτώβριο του 2011, η Ελευθερία Μεταξά-Αρμοδώρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.