Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

"Ξεχνούν" τις διακοπές οι Ευρωπαίοι λόγω κρίσης


Η οικονομική κρίση πλήττει τους πιο παραδοσιακούς τουριστικούς προορισμούς, όπως την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία. Καθώς λόγω της κρίσης, οι Ευρωπαίοι πολίτες φαίνεται να βάζουν σε δεύτερη μοίρα τα ταξίδια στο εξωτερικό στη διάρκεια της θερινής άδειάς τους, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Ipsos.

Πολίτες της Ευρώπης που ρωτήθηκαν σχετικά για τις διακοπές τους από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο, δηλώνουν ότι θα κάνουν μόνον οι έξι στους 10 ερωτώμενους, μία αναλογία που είναι η χαμηλότερη τα οκτώ τελευταία χρόνια. Αναλυτικότερα στην Ιταλία, το ποσοστό όσων θα εμμείνουν στις θερινές διακοπές τους υποχωρεί φέτος στο 63% του συνόλου, έναντι του περυσινού 78%, όπως προκύπτει από την ίδια δημοσκόπηση.
Στην Ισπανία πάνω από το 50% των εργαζομένων δήλωσε ότι θα παραμείνει στο σπίτι στην πόλη.
Αντίθετα στη Γαλλία, όπου πέρυσι το 68% των αδειούχων δήλωνε ότι θα αξιοποιούσε την άδεια κάνοντας διακοπές στο εξωτερικό, φέτος καταγράφεται αυξητική τάση και έτσι το ποσοστό των αδειούχων που τελικά δεν θα μείνει σπίτι φτάνει σχεδόν στο 70% του συνόλου.
Η έρευνα για λογαριασμό της τουριστικής Europe Assistance έγινε με τη συμμετοχή 3,5 χιλιάδων πολιτών από τη Βρετανία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Αυστρία αλλά κι άλλα κράτη μέλη της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.