Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Τσίπρας: Επιστρέφει η Δημοκρατία στην Ελλάδα

Περισσότερα από πέντε λεπτά χρειάστηκαν για να καλύψει ο Αλέξης Τσίπρας τα λίγα μέτρα από την είσοδο του σχολείου στο εκλογικό τμήμα του, καθώς εκατοντάδες κόσμος ήταν μαζεμένος ανάμεσά τους δεκάδες φωτογράφοι και δημοσιογράφοι από ολόκληρο τον κόσμο -ακόμα και από το Ιράκ!

Ο Αλέξης Τσίπρας χαμογελαστός, έκανε αστεία στην εφορευτική επιτροπή και έμεινε μέσα στο παραβάν 55 δευτερόλεπτα πριν βγει για να ρίξει τον φάκελο στην κάλπη. Εκεί και καθώς φώναζαν από παντού το όνομά του, κοίταξε αριστέρα και δεξιά πριν ρίξει τον φάκελο.
Βγαίνοντας από το εκλογικό τμήμα μέσα σε πραγματικό πανζουρλισμό προσπάθησε να κάνει τη δήλωσή του ενώ οπερατέρ φώναζε everybody down προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να μιλήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ! Καθώς η διαδικασία καθυστερούσε ο Αλεξης Τσίπρας αστειεύτηκε και πάλι λέγοντας «έχω αμέτρητη υπομονή, πέντε χρόνια περιμέναμε». Τελικά, ανέβηκε σε ένα σκαλοπάτι και δήλωσε:

«Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη στα μέσα και στους δημοσιογράφους είναι πρωτοφανές το ενδιαφέρον, αντιλαμβάνομαι ότι θέλετε να καταγράψετε μια στιγμή που πιστεύουμε ότι θα είναι ιστορική. Ο ελληνικός καλός καλείται να ολοκληρώσει με αποφασιστικότητα το βήμα που έχει ξεκινήσει για την επιστροφή της ελπίδας και τον τερματισμό του φόβου. Το δίλημμα της εκλογικής αναμέτρησης είναι πιο δυνατό από ποτέ : Αποφασίζουμε αν αύριο θα επιστρέψει η τρόικα για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του Σαμαρά ή αν από αυριο θα διεκδικήσουμε με ασφάλεια όσα αξίζουν στον ελληνικό λαό.»
Ακολούθως έκανε τη δήλωση και στα αγγλικά - κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ, αλλά και ποτέ δεν υπήρχε τέτοιο πλήθος ξένων δημοσιογράφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.