Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

H δικογραφία για το κύκλωμα εκβιαστών εμπλέκει Τσοχατζόπουλο με βόμβες και "βαρόνους"!

Τρανταχτά ονόματα αλλά και υποθέσεις που απασχόλησαν τη Δικαιοσύνη τα τελευταία χρόνια, από τον  Άκη Τσοχατζόπουλο, έναν γνωστό δικηγόρο της  Αθήνας, έναν από τους ληστές του Διστόμου έως και βόμβες για τις οποίες είχαν αναλάβει την ευθύνη οι Πυρήνες της Φωτιάς-Αναρχική Ομοσπονδία-FAI  στο πλαίσιο του σχεδίου "Φοίνικας", περιλαμβάνει η δικογραφία του κυκλώματος εκβιαστών, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Αστυνομίας, πριν από λίγες ώρες.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται 37 άτομα εκ των οποίων έχουν συλληφθεί τα 17, ενώ στις 17 αυτές συλλήψεις συγκαταλέγεται και ο 54χρονος απότακτος αστυνομικός των ΕΚΑΜ που συνελήφθη την περασμένη Τρίτη στην Καλαμάτα και κατηγορείται επίσης ως συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού.
Επιπλέον, σύμφωνα με την Αστυνομία, οι 13 από τους κατηγορουμένους της υπόθεσης είναι έγκλειστοι στις φυλακές, συμπεριλαμβανομένων τριών βαρυποινιτών -"βαρόνων της νύχτας", ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ένας ακόμα εν ενεργεία αστυνομικός που υπηρετεί στην ΓΑΔΑ και ένας σωφρονιστικός υπάλληλος. Οι δύο τελευταίοι κατηγορούνται για δωροληψία και ότι διευκόλυναν τις "επικοινωνίες".
Όπως δήλωσε ο διοικητής Ασφαλείας Παναγιώτης Στάθης, «στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται ειδικό γλωσσάρι για τις συνθηματικές φράσεις που χρησιμοποιούσε το κύκλωμα» ενώ η δικογραφία είναι τεράστια σε όγκο αφού όλο το πραγματολογικό υλικό, πειστήρια και αποδείξεις είναι πάνω από 800 σελίδες, ενώ μόνο το διαβιβαστικό υπερβαίνει τις 120 σελίδες.
Σε γενικές γραμμές, αυτό που προκύπτει από την εξιχνίαση της υπόθεσης από την ΕΛ.ΑΣ. είναι ότι τα νήματα του κυκλώματος κινούσαν μέσα από τις φυλακές τρεις "βαρόνοι της νύχτας".  Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, στη δικογραφία αναφέρεται το όνομα του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Άκη Τζοχατζόπουλου, που φέρεται να έχει έλθει σε επαφή, μέσα στη φυλακή, με έναν από τους τρεις "βαρόνους" , γεγονός που οι αρχές συνδέουν με δύο βόμβες που είχαν στόχο, το σπίτι του Γιάννη Σμπώκου και της αδελφής του το 2014. 
Η Αστυνομία θεωρεί επίσης ότι το συγκεκριμένο κύκλωμα είχε κάποιου είδους ανάμειξη στις δύο βομβιστικές επιθέσεις, με στόχο μια δικαστικό και την πρώην διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού το 2012, για τις οποίες είχαν αναλάβει την ευθύνη η FAI στο πλαίσιο του σχεδίου "Φοίνικας".  
Και συμβόλαιο θανάτου
Επιπλέον, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής Ασφαλείας, Π. Στάθης τα αρχηγικά μέλη του κυκλώματος " διαφαίνεται, ότι εξέδωσαν «συμβόλαιο θανάτου» για Πρόεδρο Εφετών καθώς και αστυνομικών της συνοδείας της. Επειδή το πρόσωπο που ανέλαβε την ανθρωποκτονία συνελήφθη λίγες μέρες πριν εκτελέσει αυτό το σχέδιο αποπειράθηκαν, με άλλο τρόπο, δηλ. την τοποθέτηση ισχυρού εκρηκτικού μηχανισμού στη κατοικία, για να πραγματοποιήσουν τον σκοπό τους. Το συμβάν αυτό έλαβε χώρα στις 22/11/2012".
"Πυρήνες" και Ραγκούσης
Με ανακοίνωσή της, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, η «Συνωμoσία Πυρήνων της Φωτιάς – Πυρήνας φυλακής» διαψεύδει τη σύνδεση της οργάνωσης με το οργανωμένο έγκλημα και τονίζει ότι οι βαρυποινίτες με τους οποίους τη συνδέουν τα ΜΜΕ, δεν είχαν καμία σχέση με το σχέδιο απόδρασης. Χαρακτηριστικά αναφέρουν πως "εδώ και μέρες οι δημοσιογράφοι, κατ' εντολή της αστυνομίας, χρησιμοποιούν τις φιλικές μας σχέσεις, στοχοποιώντας το φίλο μας Βασίλη Στεφανάκο, για να εμφανίσουν το κατασκεύασμα της όσμωσης «τρομοκρατών – ποινικών» και να φτιάξουν νέες δικογραφίες".

Στο μεταξύ, ο δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης απάντησε στις πληροφορίες ότι το όνομά του εμπλέκεται στο κύκλωμα με το αδίκημα της δωροδοκίας σωφρονιστικών. Η δήλωσή του στην ιστοσελίδα zougla.gr έχει ως εξής: «Σχετικά με τα αναφερόμενα με την αστυνομία ότι περιήλθε στην κατοχή μου κατά τρόπο παράνομο έγγραφο που αφορούσε σε απόπειρα απόδρασης του πελάτη μου Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων, υπενθυμίζω στους σκευωρούς και κακόπιστους ότι το έγγραφο αυτό ήρθε στα χέρια μου μετά την απόπειρα απόδρασης, το κατήγγειλα δημόσια και το κατέθεσα στην ανακρίτρια διατυπώνοντας το ερώτημα και συγχρόνως ντροπή για κάποιους, ότι αφού γνώριζαν, εκ των προτέρων ότι θα γίνει απόδραση, δεν έσπευδαν να λάβουν μέτρα για να τη ματαιώσουν. Υπενθυμίζω ότι ο δικηγόρος υπερασπίζεται και δεν ταυτίζεται με τους πελάτες τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.